”GORYTSVIT” - ”CEL MAI BUN GRUP DE DANSATORI DIN UCRAINA”, PE SCENA DE LA NUNTA ZAMFIREI 2017!

Ansamblul folcloric de dansuri Gorytsvit este laureatul unor festivaluri internaționale, câștigătorul premiului la edițiile 12 și 13 ale Festivalului Universal pentru tineret și studenți la Moscova și Fenian, câștigătorul concursului internațional de dans cu participarea a 44 de țări de la Dijon (Franța), deținătorul trofeului “Colierul de Aur” și câștigătorul premiului de popularitate (1991, 1996 Dijon, Franța), câștigător al festivalurilor ucrainiene regionale și republicane, laureat al I și II festival de artă populară. În 2006 ansamblul a câștigat premiul I la festivalul de artă coregrafică qniversând 95 de ani de la nașterea lui  Yaroslav Chuperchuk. Ansamblul folcloric Gorytsvit este câștigătorul etapei a II-a a festivalului ucrainean în onoarea lui Pavlo Virskiy la Kiev și a obținut o diplomă la primul concurs ucrainean în onoarea eroului național  Myroslav Vantukh.

În 2011 Ansamblul folcloric Gorytsvit a fost câștigătorul festivalului concurs Pavlo Virskyj din Kiev și a devenit cel mai bun grup de dansatori din Ucraina.

Repertoriul ansamblului se compune din 30 de dansuri. De obicei abordăm compoziții coreografice:“ Kozacki igry”, uzockyj “ Vesilnyj”, in felul în care se obișnuiește în satul Uzok, Zakarpatia, “ Rakhivchanka”,  polka veselă “ Muha” și “ Kumonky”. Acest repertoriu se bazează pe dansuri populare din diferitele regiuni ale Ucrainei. Pentru autenticitate, comandăm costume din regiunile de unde provin dansurile.

Toate dansurile au fost adaptate pentru scenă de conducătorul ansamblului, artistul poporului Zenon Kolobych cu măiestrie și profesionalism, el fiind și recomandat de Association of Ukraine in Toronto, Ottawa, Marsilia, Neustadt( Germania), și școala de artă din Rijayn.

În momentul de față “ Gorytsvit” constă din 80 de persoane în grupa principală și 150 de copii în grupele pregătitoare. Maria Kolobych și Natalia Ostafiychuk conduc aceste grupe împreună cu Zenon Kolobych și depun toate eforturile de a instrui generația tânără a “Gorytsvit”.