”CONU` LEONIDA … FARSĂ CU REACŢIUNEA”, MARȚI 21 APRILIE LA TEATRUL DE VARĂ

Micro-Stagiunea teatrală continuă la Bistrița, marți 21 Aprilie de la ora 18:00, cu actorii Teatrului Municipal din Baia Mare, care revin pe scena Teatrului de Vară cu spectacolul ”Conu` Leonida … Farsă cu Reacțiunea”, o comedie  după Ion Luca Caragiale.

Dintr-o perspectivă contemporană se face un plonjon în subconştientul personajelor prin supapa experimentării fizice a libidoului. Leo şi Safta îşi duc cu aplomb la bun sfârşit planul de asasinare a Efimiţei, simulând o ”revuluţie”  sonoră şi vizuală.

Efimiţa nu prea pricepe o iotă din ceea ce i se spune, doar dorinţa sexuală o mai dezmeticeşte din decrepitudinea în care se află. Safta, fata în casă, tânăra cochetă, execută sarcinile impuse de către Leo. Încă de la început se prefigurează ideea morţii Efimiţei.

Un viitor sumbru într-o comedie sardonică în care personajele irump în real sub haina thriller-ului, viziunea regizorală mergând mai departe decât Caragiale şi apropiindu-se de absurd.Se creionează astfel un scenariu al înavuţirii prin căsătoria protagonistului cu femei înstărite, dar aflate la senectute. O descindere într-o lume amorală, lipsită de valori, cultivând acapararea de foloase necuvenite obţinute prin mijloace abominabile. Astfel, ”Şi nimica mişcă”  ar putea deveni mottoul acestei montări.

DISTRIBUŢIA:

LEONIDA ......................................................................... Andrei Dinu

EFIMIŢA.......................................................................Dana Ilie Bărbosu

SAFTA............................................................................... Wanda Farcaş

Regia şi scenografia: Claudiu Pintican, Regia tehnică: Cornelia Codreanu, Lumini: Marin Codrea, Sonorizare: Dan Prodan

 

Şef secţie: Liviu Topuzu                                                                                                                                                   

Regizor tehnic: Felix Mare

                                                                                               

MANAGER: CLAUDIU  PINTICAN