ZIUA CULTURII NAŢIONALE SĂRBĂTORITĂ ÎN ŢARĂ !

Expoziții, lansări de carte, festivaluri, concerte. Astfel este marcată, miercuri, Ziua Culturii Naționale în România. 

Ziua Culturii Naționale este marcată, miercuri 15 ianuarie, în toată țara. În București sunt programate simpozioane, concerte și expoziții. În Aula Academiei are loc adunarea generală a membrilor. Va fi lansat cu această ocazie volumul 150 din colecția ”Opere fundamentale – Mihai Eminescu – Poezii!” ediția Perpesicius, 2013.

La Sala Radio din Capitală este programat un concert susținut de Orchestra de Cameră Radio. La pupitrul orchestrei este invitat dirijorul german Ralf Sochaczewsky.

În Rotonda Muzeului Național al Literaturii Române are loc evenimentul cultural ”Eminescu, poezie, artă, viață”. Vor fi expuse lucrările mai multor artiști, inspirate din opera poetului național.

La Muzeul Național al Țăranului Român are loc o expoziție de pictură, caligrafie și print de Viorel Dima, urmată de un concert al lui Ilie Stepan.

La Catedrala Sfântul Iosif are loc pentru prima oară în istoria acestui lăcaș de cult, de la ora 16.00, vizitarea cu ghid a incintei. De asemenea, de la ora 19.30, tot acolo are loc un concert de orgă împreună cu ansamblul Musica Sacra al catedralei.

În țară, la Bistrița are loc astăzi Balul culturii bistrițene. La Botoșani este lansat un proiect care își propune să asigure o mai mare vizibilitate poetului Mihai Eminescu. La Craiova, filarmonica va prezenta un concert de muzica românească. 

preluat de pe : http://www.radioromaniacultural.ro/RadioRomaniaCultural/stiri/23