ZIUA CULTURII NAȚIONALE, MARCATĂ PRINTR-UN CONCERT UNIC PE PATINOARUL DIN FAȚA PALATULUI CULTURII!

În premieră la Bistriţa, Ziua Culturii Naţionale i-a adus pe spectatori la patinoarul Ice Arena din faţa Palatului Culturii. Managerul instituţiei, Dorel Cosma, a gândit un spectacol aparte în care bistriţenii s-au bucurat de prestaţia patinatoarelor Ioana Teodorescu, Tania Turdean, medaliate la competiții naționale și internaționale, Alexandra Hurezan, Ștefania Ilovan, Ilinca Popa - medaliatată la Campionatele Mondiale, Matei Ilovan, toți din Cluj-Napoca.
Muzica de bună calitate a fost adusă de Grupul de pop-opera Distinto, format din tenorii Octavian Dobrotă, Marius Olteanu și basul Mihăiţă Radu.
Evenimentul a fost prezentat pe patine de Doris Cosma, care a antrenat şi spectatorii ce au susţinut cu aplauze îndelungate prestaţia artiştilor. Nu a lipsit medalionul dedicat lui Mihai Eminescu, atât printr-un portret făcut de Doris, cât şi prin interpretarea celui mai frumos imn dedicat lui Mihai Eminescu, care ne-a adus pe un ecran gigant pe artiştii Doina şi Ion Aldea Teodorovici.
"Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale,reprezentând data naşterii poetului nostru național, Mihai Eminescu, a fost sărbătorită în mod deosebit la pationarul din Bistrița printr-un concert susținut de grupul „Distinto” și pentru prima dată printr-un un show de patinaj artistic cu campioane naţionale şi internaţionale. Împreună cu foarte mulți bistrițeni, mulți dintre ei copii, am participat în această seară la un spectacol inedit organizat de Palatul Culturii Bistrița. Este o zi importantă pentru toți românii, se împlinesc astăzi 169 de ani de la nașterea poetului supranumit ”Luceafărul poeziei românești”. Felicit organizatorii acestui spectacol pentru minunata seară pe care ne-au oferit-o împreună cu campionii de patinaj artistic și grupul “Distinto”, cei care ne-au dăruit momente magice” a declarat Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița.
A fost modul inedit prin care Primăria şi Palatul Culturii Bistriţa au urat „La mulţi ani!” tuturor bistriţenilor şi artiştilor.