ZIUA CULTURII NAȚIONALE ȘI MIHAI EMINESCU – ANIVERSĂRI ALE CENTRULUI CULTURAL MUNICIPAL ”G. COȘBUC”

În fiecare an, la 15 ianuarie – avem o dublă aniversare – Ziua Culturii Naționale și Ziua Marelui Poet Național – Mihai Eminescu.

Centrul Cultural Municipal ”G. Coșbuc” în colaborare cu Primăria Bistrița – au organizat la Sinagoga Bistrița – un Spectacol Aniversar – cuprinzând un Medalion Eminescu – recital din poemele eminesciene – susținut de actorii Teatrului ”Ararat” din Baia-Mare – remarcându-l  aici pe d-ul Claudiu Pintican, prezent și în toamna lui 2015 – la Festivalul Internațional de Teatru și Literatură ”L. Rebreanu”, precum și un recital extraordinar – al grupului pop-opera ”DISTINTO”.

Spectacolul a fost deschis printr-un discurs de felicitare a tuturor celor ce lucrează în domeniul culturii române – cu prilejul Zilei Culturii Naționale – rostit cu căldură și emoție de către scriitorul prof.dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal ”G. Coșbuc” din Bistrița – domnia sa i-a prezentat pe protagoniștii acestui spectacol extraordinar – actorii de la Teatrul ”ARARAT” din Baia-Mare, cât și pe componenții – artiștii – grupului ”DISTINTO” !

Actorul Claudiu Pintican – a readus în memoria celor prezenți, o sală arhiplină – poezia lui Mihai Eminescu – împărțindu-le în cele 7 vârste, biologice și spirituale ale Omului.

Grupul pop-opera ”DISTINTO” – a încântat spectatorii prezenți cu piese muzicale ale ariilor din opere – de largă circulație internațională, sala cântând și aplaudând împreună cu ei.

Seara aniversară – caldă în interiorul sălii de spectacole, era împodobită natural – cu fulgi mari și albi, de iarnă, cadouri naturale ale Cerului Însyelat – parcă și natura participând la Ziua Culturii Naționale și la aniversarea Zilei de Naștere a lui Mihai Eminescu !

Alexandru Cristian Miloș