VERNISAJUL ”CULOARE DIN STELE” LA ”CASA CU LEI”

Galeriile de artă ”Casa cu Lei” din Bistrița – aflată sub egida Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” a găzduit, joi, 7 mai – vernisajul – ”Culoare din stele” – MIRON DUCA – cu lucrări – tablouri din diferite perioade de creație – din colecția particulară a domnului Florin Coșoiu.
Lume multă și de bună calitate intelectuală – au ținut să onoreze cu prezența – această deschidere a – expoziția ”Culoare din stele” – a unui important pictor român, originar din județul Arad și care a trăit cu familia- soția Rodica – de o viață în Bistrița, lucrând la Complexul Muzeal B-N. I s-au editat numeroase albume de artă – cu lucrările sale.
Să remarcăm că pictorul Miron Duca – a primit în anul 1993 ă Premiul UAP – național pentru pictură acordat pentru cel mai bun pictor din România - în acel an.
El a avut numeroase expoziții în Bistrița – ca membru al UAP, în țară și în străinătate – lucrările tablourile sale aflându-se în colecții particulare în diverse țări din Europa., Critici de artă și pictori importanți ai Romîniei au făcut aprecieri ale picturii lui Miron Duca. Miron Duca a fost un inovator ce practică stilul abstract al artei picturale.
Au opinat și au fost prezenți la vernisaj – directorul Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” prof.dr. Dorel Cosma, senatorul Ioan Simionca, directorul Centrului Județean pentru Cultură B-N dr. Gavril Țărmure, Alexandru Gavrilaș directorul complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, istoricul de artă – Vasile Duda și colecționarul – artist fotograf Florin Coșoiu.


Un regal al picturii de înaltă ținută valorică și spirituală.

Pușcaș Adrian