TRADIȚII ȘI VALORI SPIRITUALE PE PĂMÂNT ROMÂNESC : ROZMARIN ÎN COLȚU MESEI!

Drept dovadă că tot ce-i românesc nu piere, municipiul Satu-Mare a fost recent gazda celui mai mare Festival de folclor din România. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, sprijinit de autoritățile locale și de Uniunea Mondială de Folclor IGF au oferit un cadru excepțional celor peste 600 de spectatori care au umplut până la maximum  Casa de cultura a sindicatelor.

Managerul Centrului Cultural-Robert Laszlo, respectiva djunctul Petre Mureșan au mobilizat întreaga echipă culturală,  asigurând un mediu excelent și o atmosfera demnă de Rozmarin în colțu’ mesei. 17 județe au răspuns apelului culturii sătmarene pentru a valorifica și populariza cântecul și portul popular românesc . Gazdele au trimis în fața juriului 10 finaliști din Timiș, Arad, Bihor, Satu-Mare, Bistrița- Năsăud, Olt si Gorj. Juriul,  prezidat de prof. dr. Dorel Cosma-președinte Uniunea Mondiala de Folclor IGF , a mai avut in componență pe: Petre Mureșan-directorul artistic al Festivalului, Sergiu Vitalian Vaida-cunoscut realizator TV, Ion Florea-profesor la liceul de arte din Satu Mare, Adrian Valusescu-managerul Centrului Cultural “Reduta” din Brașov.              

In urma jurizării, MARELE PREMIU a fost acordat interpretei ANDRA SAIU din Olt. Concertul de gală a continuat cu o serie de interpreți consacrați care au delectat publicul sătmărean. Prezentarea profesionistă realizată de actorul Iulian Praja-directorul Centrului Județean pentru Cultură  din  Mureș, a ridicat mult ștacheta acestui elegant festival.                                    

 Felicitări organizatorilor și autorităților sătmarene pentru excelenta realizare.

Redactor: Raimond Petruț

Informațiile au fost furnizate de prof. dr. Dorel Cosma