SPECTACOLUL DE POP-OPERA - CU TRAFFIC STRINGS & CEZAR OUATU, LA PALATUL CULTURII

Zilele Operei „Constantin  Pavel”, ediţia a VII-a, s-au desfăşurat la Palatul Culturii în 20-21 mai, în organizarea Primăriei Bistriţa şi a Palatului Culturii din Bistriţa.

Prima zi a fost dedicată unui concert inedit de Pop-Opera cu formaţia Traffic Strings& Cezar Ouatu, reprezentantul ţării noastre la Eurovision în urmă cu câţiva ani.

Evenimentul muzical a fost deschis de cuvinte de salut adresate artiştilor şi spectatorilor  care au umplut până la refuz eleganta sală de spectacole a Palatului Culturii din Bistriţa de către primarul european al Bistriţei, ing. Ovidiu Teodor Creţu, de directorul Palatului Culturii – prof. dr. Dorel Cosma şi de directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa – prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

Spectacolul, unul de ţinută, a cuprins piese instrumentale şi vocale celebre, de la Vivaldi cu a sa „Primăvară” dintre „Anotimpuri” până la muzica stilului baron cântată în urmă cu secole în palatele regale.

Un repertoriu pretenţios, dar şi generos, în care au strălucit, prin profesionalism şi dăruire, instrumentiştii ce compun formaţia Traffic Strings, cât şi artistul liric Cezar Ouatu.

Aplauze la scenă deschisă au însoţit spectacolul şi sala Palatului Culturii, apreciată atât de artiştii prezenţi, cât şi de spectatori prin acustica sa specială, unică în ţară.

Remarcăm Mesajul Papal către România şi bistriţeni, către Primărie şi Bistriţa, adus de la Vatican de la Papa Francisc, un Mesaj de pace şi lumină de către directorul Palatului Culturii, prof. dr. Dorel Cosma.

          Un spectacol armonic, cu sonorităţi luxuriante.

Alexandru Cristian Miloș