REVISTE INTERNAȚIONALE SOSITE LA REDACȚIE

 

Recent a apărut un nou număr al revistei ”FOLKLORE de France” - Iaunuarie 2015 din care spicuim:

Dorințele președintelui – Ce va fi în 2015?

  • În acest an se vor împlini o mie de ani de la fundamentarea catedralei din Strasbourg;
  • 2015 va fi anul în care va fi a 800-a aniversare de la promulgarea statutului Universității din Paris;
  • Se vor împlini 500 de ani de la încoronarea lui Francois I;
  • Tot în 2015 vor fi 300 de ani de la moartea lui Dom Perignon, părintele șampaniei;
  • Va fi cea dea 100-a aniversare de la nașterea lui Roland Barthes, critic literar francez;

Anul 2015 va fi pentru Confederația Națională a Grupului Folcloric Francez (Confederation des Groupes Folkloriques Francais), anul reformei și sunteți toți invitați să veniți, să discute viitorul activității noastre, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții consiliului director.

Nicolas CHARLETY - Președintele CNGFF (Confédération Nationale des Groupes Folkloriques Français

 

Noul număr al revistei ”Tracht und Brauch”, apărut în Ianuarie 2015 din care spicuim următoarele:

”Iubesc oamenii bavarezi”: Costumul meu este aproape de inima mea și mă simt foarte bine când îl port. Multe ore am petrecut în costumul meu, cu diferite ocazii.  Am cunoscut oameni noi care m-au învățat să dansez în cerc, și cu care am cântat. Aceste momente ale vieții, din comunitate, îmi sunt foarte dragi și reprezintă tot ceea ce eu am nevoie pentru ca viața mea să echilibreze momentele obositoare din viața profesională. Noi, prietenii costumului, contribuim la păstrarea și promovarea lui. Recent, un prieten mi-a spus următoarele: cel ce poartă un costum vechi, în vârstă de cel puțin 100 de ani, acesta este automat bine conservat.

 Eu sunt mereu ușurat când, înainte de un eveniment important sau o petrecere mare, nu sunt obligat să-mi pierd timpul într-un vestiar, pur și simplu pentru a găsi haine adecvate. Și asta pentru că le port tot timpu cu mine !

Președintele ”Tracht und Brauch”

Roland Meyer - Imboden

 

Numărul 4 al revistei „Il folklore d'Italia” din iulie-august 2014, are ca și eveniment central, inaugurarea sediului mondial al Federației Internaționale de Folclor - I.G.F. - în San Giovanni Rotondo. Prof.Dr. Dorel Cosma - care pe lângă funcția de director al Centrului Cultural Municipal Bistrița este și preşedintele în exerciţiu al I.G.F. - se află în centrul activităţilor festive, alături de primarul localităţii San Giovanni şi de preşedintele federaţiei italiene I.G.F. Benito Ripoli. În secţiunile următoare, revista reflectă activităţi semnificative ale organizaţiei internaționale de folclor şi ale federaţiei italiene, cum ar fi acordarea celor mai importante premii în folclor sau prezentarea unor scene din spectacolele care au marcat prima parte a anului.