PROF.DR. DOREL COSMA, DIN HAIFA: PENTRU 2016, BISTRIȚA CANDIDEAZĂ PENTRU GĂZDUIREA PREMIILOR OSCAR ÎN FOLCLOR

Ieri, 23 octombrie, de la ora 19, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma, a fost în direct pe Televiziunea Naţională din Israel, unde timp de 60 de minute a vorbit despre folclor, dar şi despre cultura judeţului nostru şi a municipiului Bistriţa. Joi, 22 octombrie 2015, la Teatrul Naţional din Haifa a fost ceremonia de acordare a premiilor Oscar în folclor, intitulate, începând cu acest an, IGF Gold Star. Au fost acordate 7 premii unor personalităţi ale culturii populare din Italia, Franţa, Letonia, Grecia şi Israel. Tot în aceste zile, Prof. Dr. Dorel Cosma a avut întâlniri cu primarul oraşului Haifa, dar şi cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii şi Ministerului Turismului, în vederea unor colaborări viitoare. Tot în această perioadă, a avut loc şi şedinţa Biroului Executiv al IGF, stabilindu-se programul pentru 2015-2019.
„Spre bucuria noastră, colegii din Biroul Executiv au acceptat propunerea noastră ca în 2016 premiile Oscar să se decerneze în România. Va trebui să avem o discuţie în cadrul Biroului Naţional, pentru că pe lângă Bistriţa s-ar putea să-şi depună candidatura oraşe precum, Aradul şi Tg. Mureş. Eu voi pleda pentru Bistriţa, mai ales că vom avea şi o instituţie culturală frumoasă, ce sperăm că va fi inaugurată până atunci”, ne-a declarat, din Haifa, dr. Dorel Cosma.
Dacă aceste premii vor fi acordate în municipiul Bistriţa, timp de câteva zile în oraşul nostru vor fi prezenţi reprezentanţi de seamă ai culturii tradiţionale din diferite colţuri ale lumii, care vor cunoaşte tradiţia la ea acasă.