PRIMUL SPECTACOL CU PUBLIC DIN STAGIUNEA TEATRALĂ, UN SUCCES LA BISTRIȚA...

O sută de spectatori au fost prezenţi la primul eveniment ce a avut loc într-o sală de spectacole în Bistriţa după ce mai bine de şase luni acestea au fost sistate din cauza coronavirsului.
Palatul Culturii şi-a redeschis porţile cu binecunoscuta piesă de teatru ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ioan Popa, în regia lui Nicu Mihoc, adusă în scenă de Naţionalul din Târgu Mureş, în parteneriat cu Teatrul de Proiecte „Liviu Rebreanu” Bistriţa. Scrisă în 1932, piesa ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa a trecut proba timpului și a devenit unul dintre cele mai populare și mai montate texte interbelice din literatura dramatică românească. Povestea celor trei mici negustori - un român, un evreu și un turc - a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal, redefinește relațiile interetnice și, în profunzime, cele interumane. Pe scena Palatului Culturii au urcat Take (Liviu Pancu), Ianke (Dan Rădulescu) şi Cadâr (Constantin Gavază). Din distribuţie au făcut parte şi Cristian Iorga, Loredana Dascălu, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli, Ștefan Mura, scenografia aparținând lui Horațiu Mihaiu, regizor tehnic Teodora Crăciun.
„Mă bucur că am redeschis porţile instituţiei noastre pentru public, pentru că ne era dor de spectatori şi, păstrând toate măsurile impuse de autorităţi, am reuşit, totuşi, să dăm o oază de speranţă spectatorilor, dar şi artiştilor de pe scenă care împreună s-au bucurat de momente inedite. Cultura merge mai departe, în perioada următoare stabilind, în măsura posibilităţilor, alte evenimente care să fie pe placul spectatorilor”, a declarat Dorel Cosma.