PRIETENII LUI BACHUS, LA VOLAN

Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul structurilor rutiere au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, în municipiul Bistrița, polițiștii de la Rutieră, împreună cu cei de la Ordine Publică cu atribuții pe această linie, au oprit pentru control peste 100 de autoturisme și au legitimat 112 persoane. Totodată, au fost efectuate aproape 70 de testări cu aparatul etilotest. Ca urmare a abaterilor constatate azi-noapte, în intervalul orar 00.00-04.00,  au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4500 de lei. Totodată, a fost reținut un permis pentru conducere cu alcoolemie și retras un certificat de înmatriculare.

Oamenii legii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație, să adopte un comportament preventiv și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Raimond Petruț, editor coordonator AS TV