PREȘEDINTELE UNIUNII MONDIALE DE FOLCLOR - PROF.DR. DOREL COSMA - PREZENT LA ZALĂU, UNDE A AVUT LOC ȘEDINȚA ASOCIAȚIEI NAȚIONALE DE FOLCLOR

Preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. – Prof.Dr. Dorel Cosma - a fost prezent la finalul săptămânii trecute la Zalău în cadrul Adunării Generale convocate de Asociaţia Naţională de Folclor.

La această întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai 14 ansambluri de prestigiu din întreaga ţară iar ședința a fost condusă de președintele Uniunii Mondiale de Folclor prof.dr. Dorel Cosma - directorul Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” - avându-i alături de el pe președintele executiv al Asociației Naționale de Folclor Ioan Simionca, pe vice-președinții Pahone Pop, Teodor Pușcaș, pe trezorierul Asociației, Mărioara Sigheartău dar și gazdele  Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultura si Artă Salaj și Paula Taloș – directorul ansamblului ”Meseșul”.

În cadrul întâlnirii, delegaţiile au prezentat un scurt bilanţ al activităţii întreprinse în anul 2015, precum şi obiectivele pentru anul 2016.

Referitor la principalele obiective pentru anul 2016 ale Asociaţiei, prof dr. Dorel Cosma a precizat că asigurarea unei mai bune reprezentări a României la festivalurile internaţionale este esenţială.

Un alt eveniment important este turneul cu caracter religios din Grecia şi din Italia, respectiv organizarea unor concerte la mănăstirile ortodoxe din Meteora până la bisericile catolice din San Giovanni Rotondo, localitate a Sfântul Padre Pio.

De asemenea, delegaţiile prezente la întâlnire au felicitat Ansamblul Folcloric ”Meseşul” pentru aniversarea a 20 de ani de activitate.

După participarea la această întâlnire, toţi membri prezenţi au asistat la Spectacolul Aniversar al Ansamblului Folcloric ”Meseşul”, spectacol care a fost un adevărat regal folcloric.

Ansamblul folcloric “Meseșul” s-a înființat în primăvara anului 1996, la inițiativa dirijorului Ioan Iluț, cu sprijinul conducerii Consiliului Județean Sălaj, în cadrul fostului centru județean al creației populare. De-a lungul timpului, Ansamblul folcloric “Meseșul” a prezentat mii de spectacole în județ, în țară și în străinătate, a înregistrat 20 de albume discografice, fiind prezent în numeroase emisiuni de radio și de televiziune, la posturi locale, regionale și naționale.

Pentru întreaga activitate ansamblul ”Meseșul” a primit din partea Uniunii Mondiale de Folclor – Distincția specială 2016.