NUMELE ORAŞULUI NOSTRU ESTE CUNOSCUT CHIAR ŞI ÎN ARGENTINA !

O delegaţie culturală din România este prezentă în Argentina într-o dublă calitate de reprezentantă atât a Federaţiei Române de Folclor cât şi a Uniunii Europene de Folclor I.G.F. Invitaţia a fost trimisă preşedintelui Uniunii Europene şi Extraeuropene de Folclor I.G.F, Dorel Cosma, la iniţiativa preşedintei Federaţiei de Folclor din Argentina, Griselda Gulminelli, cea care pe parcursul celor 4 zile de vizită s-a îngrijit ca oaspeţii bistriţeni să se simtă foarte bine în General Villegas.

Delegaţia care în aceste zile se află în Argentina este formată din preşedintele Uniunii Europene de Folclor I.G.F, prof. dr. Dorel Cosma, membru în biroul executiv al Uniunii Europene I.G.F, Pahone Pop, preşedintele executiv al Federaţiei de Folclor din România, Ioan Simionca şi fotograf Florin Coşoiu.

Alături de gazda lor ospitalieră, Griselda Gulminelli, delegaţia a participat la numeroase întâlniri culturale, întâlniri cu primarul din zona Pampas, oraşul General Villegas. S-au vizitat expoziţii de artă plastică şi artă populară, spectacole tradiţionale folclorice şi de tango şi un moment foarte important a avut loc la biblioteca din General Villegas, acolo unde preşedintele Uniunii Europene de Folclor I.G.F şi-a lansat noul volum intitulat "Jurnal de călătorie şi poezie" şi de asemenea ediţia cu numărul 23 al revistei "Conexiuni".

Cu ocazia acestei întâlniri frumoase, s-au stabilit multe legături urmând ca anul viitor să se facă un schimb de experienţă interesant între dansatorii, scriitorii şi soliştii noştri bistriţeni şi artiştii din General Villegas - Argentina. 

La întoarcerea acasă delegaţia culturală va prezenta şi publicului bistriţean şi nu numai, un film despre întreaga activitate desfăşurată în Argentina. 
Doris Gîţa