MESAJ DE PACE, PRIETENIE ȘI SĂNĂTATE TRANSMIS DE I.G.F. PRIN INTERMEDIUL ONLINE-ULUI

Încă în situație critică la nivel internațional, datorată noului virus covid-20, s-a desfășurat ultima ședință din acest an 2020 a biroului executiv IGF (Federația Mondială de Folclor) eveniment care a avut loc online cu ajutorul aplicației atât de utilizată în aceste vremuri , ”ZOOM”.

Printre cei prezenți s-au numărat, bineînțeles pe lângă președintele I.G.F. prof.dr. Dorel Cosma, președintele adjunct Benito Ripoli din Italia; vice-președintele Vladan Tesanovic din Serbia; vice-președintele Antonio Vinas din Spania; vice-președintele Franco Megna din Italia; consilierul administrativ-contabil Tobia Rinaldo din Italia; consultantul juridic Nidal Kassem din Israel; secretarul general Rosen Bogdanov  din Bulgaria; secretarul general adjunct Zelida Stulesatz din Franța care a ținut să scuze lipsa din ședință a președintelui adjunct I.G.F. Nicolas Charlety care a fost implicat în organizarea unui eveniment cultural care s-a desfășurat la una dintre clădirile care se află în administrarea Federației Mondiale de Folclor. Pe lângă cei amintiți mai sus au mai fost prezenți membrii ai biroului executiv printre care Birute Akelatiene din Lituania, Johannes Schmidt Kunz din Elveția, Giorgios Cutsak din Grecia, Maria Kolobych din Ukraina, Stjepan Kovačević din Croația și desigur România reprezentată prin și prin trezorierul adjunct I.G.F. Pahone Pop și consilierii președintelui Doris Nedelea și Adrian Pușcaș, așadar peste 15 țări reprezentate în cadrul acestei întâlniri.

            Bucuria revederii chiar și în aceste condiții a fost una firească, fiecare dintre cei prezenți având un sentiment de bucurie ținând cont de faptul că până în acest an nu s-a mai întâmplat ca membrii organizației să nu se întâlnească măcar de două ori pe an într-o parte a Europei sau chiar a Asiei (una dintre ultimele întâlniri ”live” a avut loc chiar în Vietnam) sau Americii și în viitor, de ce nu, poate chiar a Australiei. 

            După introducerea firească în care fiecare dintre cei prezenți, nu puțini la număr, au transmis gânduri de bine pentru sărbători și finalul de an 2020 s-a trecut la lucruri mai importante printre care agenda anului 2021, an în care marile manifestări care au fost amânate în 2020 se vor desfășura conform programului stabilit. Printre aceste evenimente amintesc doar de I.G.F. Gold Star (Oscarul în folclor) care se va desfășura în Bulgaria dar și multe alte manifestări cu caracter internațional.

            Finalul evenimentului a aparținut președintelui  Federației Mondiale de Folclor, prof.dr.Dorel Cosma care a ținut să felicite fiecare inițiativă și activitate care s-a desfășurat in anul 2020, chiar dacă toate au fost cu caracter online totuși cultura și folclorul internațional nu a luat pauză. Speranța, la care toți cei prezenți  au răspuns pozitiv, a fost ca în anul viitor să se poată realiza evenimentele în mod obișnuit adică cu public spectator care la final să acorde aplauzele cuvenite artiștilor.

            Ultimul gând cu care s-a încheiat evenimentul a fost un mesaj de pace și prietenie, cu speranța revederii cu sănătate, transmis de fiecare dintre cei prezenți în conferință.

                 Pușcaș Adrian