MATERIAL INFORMATIV

Maria Blaga 


Există în lume minuni ce se petrec sub ochii noștrii ,la care știința nu a dat încă un răspuns.O putere misterioasă despre care vreau să vorbesc,se regăsește la Lavra Pacerska ,în Ucraina ,acolo se află o adevărată istorie ,peste 120 de moaște ale sfinților,în peșterile subterane ,precum ale Sfintei Teodora de la Sihla și ale cuviosului Pahomie de la Gledin.
Aici se săvârșesc minuni sub ochii tuturor ,prin puterea sfinților ce mijlocesc la Scaunul Puterii ,mult plăcuți Lui Dumnezeu .Lavra Pacerska ,a unit prin rugăciune peste 3.000 de călugări sub același acoperământ.La stăruința cneazului Vladimir ,o mulțime de oameni s-au botezat în apele Niprului ,convinși de credința în Isus Hristos.
Sfântul Antonie descoperind peștera pe malul râului Nipru ,a trăit acolo-n rugăciune ,numai cu apă și cu pâine .
Ulterior i s-au alăturat alți călugări și toți au devenit sfinți .
Au ridicat acolo o bisericuță din lemn cu hramul Adormirii Maicii Domnului .
Călugării traiau în peșteri iar slujbele se țineau afară.
Locul are o puternică încărcătură spirituală,aici arătându-se unor zidari din Constantinopol Maica Domnului care le-a poruncit  acestora să ia aur pentru trei ani și în cinstea Maicii Domnului să înceapă construirea bisericii.
În timpul celui de-al doilea război mondial,biserica a fost bombardată,a rămas doar un perete și o cupolă ,iar noua biserică în stil barok s-a ridicat după război.
Călugarii s-au gospodărit lucrând pământul daruit de bogații cneji,aveau ateliere unde lucrau și oamenii veniți din oraș,aveau moara lor,creșteau vite,păsări ;
Mulți dintre calugări au devenit sfinți ,unii au fost zidiți în perete ,alții zăvorâți în grote scobite în stâncă și se spune că atunci se știa de semnul plecării lor ,când pâinea primită prin acea ferestruică era rămasa acolo ,după trei ani punându-se în dreptul ei o iconiță de Sfânt.
În 1917 ,biserica a fost închisă de comuniști pentru mai bine de două decenii.
Astăzi Larva Pecerska atrage mii de perelini din toata lumea ,oameni care aici își găsesc liniștea interioară ,pacea și vindecarea.
Lăcașul Domnului primește tot sufletul ce vine-n căutarea Sa!
S-aveți credință adevărată ,minunile există ,vedem cu toții !