MAGIA COPILĂRIEI

De ziua copiilor ne-am bucurat să-i avem alături de noi pe actorii Teatrului Excelsior din București, care ne-au dus cu ei în lumea magică a poveștilor. Spiriduși, vrăjitoare și magi au poposit preț de un ceas pe scena din fața Palatului Culturii într-un musical bine construit și susținut de către protagoniștii frumoasei povești create special pentru copii.

 Deși a fost jucat în aer liber, unde nu s-au putut crea efecte speciale de lumină, spectacolul a avut un mare succes, actorii reușind să fascineze prin jocul scenic și dăruire. Elementul surpriză, la care și adulții au rămas cu gurile căscate, la propriu, a fost magicianul misterios din a cărui joben au zburat porumbei care se prefăceau, sub ochii noștri uimiți, în eșarfe colorate, iar apoi eșarfele sub bagheta magică a maestrului deveneau cărți de joc, iar cărțile de joc se transformau din nou în porumbei și tot în jurul nostru devenea magic. Într-un joc interactiv cu publicul, Marele Vrăjitor a rostit incantații și i-a făcut părtași pe cei mici la lumea lui.

          Protagonistul mizanscenei este regizorul, scenograful și actorul Stelian Milu, care a reușit să coordoneze foarte bine o echipă tânără din care fac parte: (un spiriduș energic și entuziast) Ștefania Dumitru, (trei vrăjitoare în slujba binelui și a frumuseții) Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrotă, (Marele Vrăjitor) Stelian Milu și (misteriosul magician) Magicianul.

         De ziua copiilor și noi adulții am primit în dar o poveste desprinsă parcă din vremuri apuse demult, o poveste care pentru o fărâmă de timp ne-a scos din lumea cotidiană și ne-a transpus într-un spațiu magic… un loc pe care l-am părăsit demult, dar care e viu și stă cuminte în sufletul nostru, așteptând ca din când în când să-l redescoperim. 

Camelia Rus