DOMNULE PREȘEDINTE JOHANNIS

Ora de dirigenție, cu poporul român s-a terminat. Prea încrezător în buiestrul calului alb, ce v-a purtat spre al doilea mandat, ați uitat să mai coborîți din șa, și de acolo oamenii se văd mai mici, ceea ce nu corespunde realității.
Nimeni nu v-a interzis afinitatea pentru o formațiune politică, puteați să o faceți discret, cu atît mai productiv, cu cît adversarii politici ai partidului, dar și ai Dumneavoastră degeaba s-ar fi ridicat pe vîrfuri, să privească pe geam, în casă, dacă acolo nu era nimic de văzut, nici măcar de auzit.
Nu a fost și nici nu este inclusă în sarcinile de serviciu, cu toate restrîngerile de atribuții prezidențiale, bătălia cu principalul partid de opoziție. Nu, nu este și nici nu va fi de demnitatea prezidențială, comportamentul obsesiv-compulsiv față de acest partid, ridicarea pietrei din drum.
La aceasta se adaugă, dacă tot le-ați pus iubiților Dumneavoastră politicieni, vîslele în mînă, misiunea de a veghea asupra cîrmaciului, asupra celor însărcinați cu ridicarea pînzelor. Pandemia a fost și rămîne un examen planetar brutal, nemaivăzut de nimeni din actuala suflare pămînteană. Ca și ninsorile, ne-a prins nepregătiți, cu strategia spitalieră, dotările, expertizele nepuse la punct, într-o cașexie managerială cu repercusiuni tragice, la lumina incendiilor nemernice, încă nepedepsite. . Bîjbîielile decizionale ale premierului, unele decizii negîndite, neadaptate, amenzi grotești, date de burtoși, transpirînd cu pixul în mînă și limba între dinți, de la chinul completării unui proces verbal, piețe trimise la vînzarea de pe ziar, numirea unor incompetenți zuruitori și lacomi, scoși din buzunarele guvernamentale, proști cu ghiotura și discipoli vorbitori de dăncileză , decizii din lumea neuronilor orfani, cu toatele au dospit resentimente și frondă. Absenteismul nu s-a datorat numai fricii de covid !
Consider că ați lovit indirect în speranța liberală, nu numai a partidului, a guvernului, atunci cînd ați tras cheița, în repetate rînduri păpușii ostenite, scîrbită să mai repete " pesedepesedepesede" , dar și arătătorul, pedagogic îndreptat către români. Dacă tot erați pe ducipalul prezidențial, ar fi trebuit să cunoașteți ce se întîmplă în padocurile vecine, la celelalte partide, cum, dintr-un nimic nedepistat, dar finanțat grijuliu, s-a născut o formulă primitiv-iacobină și radicală, hăulind prin Piața Victoriei, și care s-a apucat să urle și să azvîrle sub tălpi măștile, un pui de partid, devenit lupul cel rău, trecînd acum , cu coada ridicată prin fața Scufițelor Roșii, încremenite în inocența neștiinței.
Dacă ați luat decizii, stînd ca tot românul depedent, în fața televizorului, chitit pe trei posturi,dintre care unul aflat firesc în slujba plătită a puterii, postul național de televiziune și radioul, publice, atunci se culeg roadele contemplației și de ce nu, rezultatele unui puiuț de narcisism păgubos.
Din teama de a nu pierde electoratul s-au făcut concesii devastatoare, s-a facut urechea șută la fîlfîiala publicitară a unor sutane daurite, ați trîntit ușile la restaurante, și iar ați ieșit cu teme de casă pentru populația care, în parte, se aricește la scris-citit, încă de la vîrsta acneelor în floare.
Prea multa încredere trîmbițată de liota nostradamielnică, prea mulți lunecoși care v-au spus ceea ce doreați să auziți.
Faceți o excepție: renunțați la dădăceala on line, puneți-vă consilierii la munca pentru care sunt plătiți și dacă nu vin cu idei practice și luminoase, puneți-i pe liber !
Să știți că chiar și acolo, în acel partid despre care ne-ați spus că e bau-bau-ul din piesa cu zmei și cenușărese cu piciorul mare, se află oameni înstăriți la minte: cu aceia așezați-vă la masă, cu soarta țării la vedere.
Cu bune intenții, nu fiindcă stau după geam, zicînd că e frig și bîntuie covidelnița, dracu' merge la vot ! Și într-adevăr, dracul a fost acolo, la urne...
Cornel Udrea