DESPRE POLITICIENI, IOBAGI ȘI... COCARDA TRICOLORĂ

Am urmărit, suferind de un sindrom al unei superficialități concesive, îmbibat de spiritul creștin (iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac !) unele urări adresate de politicieni iobagilor de pe moșiile politicești: cîtă sinceritate, străvechi limbaj forestier, vorbe calde ce merg la inimă,ca stafida-n cozonac !

Toți au vorbit liber, șezînd în cur, mai puțin primul-ministru care șădea și el, dar părea că-i în hăptag, aveau privirea fixă, îmbulbucită de efortul intelectual, de a ceti, în ritmul sprințar al prompterului, așa cum au gagicile de gumă, dupe gonflare.

Unul dintre ei, prost tencuit pe fățău, cu fardul de platou, arăta ca pălit de mocăniță, altuia îi juca nodul crăvății pe gîrgălod, ca la spîzuraci.

Câțu, dragul de el, și-a tras un selfie, cu faciesul feții în plan-detaliu: to'mna bun să îi scoață în evidență epiderma de pe piele, cu defecțiuni de fabricație, un per solitar din fosetă, plus tecstul care se vrea conversațional. Dicție de nota 10 ! Uite-așa își face omul norocul !

Ar fi și chiar este malign, dar cînd Daiana se fototragenchip, din aproape, + fardul negru dupe pleoape, lesne cardiacii dau în Calache.

Numitor comun: tătă lumea, cu escepții, cu cocarda tricoloră la vedere ! Dacă era dupe mine, îi futeam în fundal și on M. Viteazu călare, mergînd la colindat de turci !

Un fenomen unic, încurajator: cineva vorbește, azi ,de la tribuna Parlamentului. Mîine, cum ar veni, se postează pe facebook. Poimîni, cum ar sosi, încep gospodinele-n relaș hormonal, să-i deien cap, ăluia și gramatici limbi române. Discordanța temporală dovedește că tot ce-i SF, noi trăim în timp real !

Sursa foto: Mangalia News