DE PE AGENDA PREŞEDINTELUI I.G.F

La invitaţia Federaţiei de Folclor din Rusia, preşedintele I.G.F, prof. dr. Dorel Cosma a fost prezent la Festivalul din Chelyabinsk – Rusia. Au mai fost prezenţi vicepreşedintele I.G.F – Benito Ripoli, secretarul general Rosen Bogdanov, preşedintele Federaţiei de Folclor din Cehia – Psenica Zdenek şi doamna Jarmia, primarul localităţii San Giovanni Rotondo – Luigi Pompilio şi preşedintele Consiliului din San Giovanni Rotondo.

Împreună cu preşedinta Federaţiei de Folclor din Rusia – Julia Budilkina s-a participat la concertele extraordinare de la Operă, s-au vizitat Muzee, Galerii de Artă din Chelyabinsk şi Ekaterniburg.

Deosebit de interesantă şi utilă a fost discuţia cu Ministrul Culturii din Regiunea Chelyabinsk şi vizita la locul unde în februarie 2013 a căzut Meteoritul.S-au discutat şi s-au stabilit numeroase activităţi culturale viitoare.

Preşedintele I.G.F şi secretarul general au făcut la întoarcere o vizită şi Federaţiei de Folclor Harmanfolk din Istanbul-Turcia. Bulent Uzun, preşedintele Federaţiei Harnanfolk i-a condus pe cei doi prin Istanbul şi de asemenea au fost stabilite multe proiecte pe viitor, bineînţeles cu caracter internaţional, iar cu această ocazia i-a fost înmânat domnului Uzun şi certificatul de membru cu drepturi depline I.G.F.

Doris Gîţa