Cununa folclorului românesc a poposit în Spania

De la Madrid, Marioara Sigheartău și Teodora Simionca au răspuns invitației interpretei Tudorica Brumă și s-au deplasat în municipiul Quintanar de la Orden. Aici cu sprijinul lui Lucian Sângeorzan, Tudorica Brumă a organizat un eveniment românesc care a întrunit la scenă artiști români stabiliți în Spania. Au evoluat : Dana Carmen, Anaeugenia Arsinte, Dănuț Trifoi, Iusti Pintican, Lucian Sângeorzan, Florina Mureșan Morar, Teodora Simionca și Tudorica Brumă.

Fiecare interpret și-a susținut repertoriul purtând un costum îngrijit și cu drag de neam și țară. Dragostea pentru folclorul românesc a fost evidentă în glasurile tuturor interpreților. Indiferent de zona de unde se trag, toate  cânteceleau un numitor comun  - prețuirea valorilor culturii populare românești. Piesele muzicale, alese cu grijă au fost ascultate și  înregistrate aici la Quintanar de la Orden,oferind publicului, nu doar românesc, crâmpeie din tezaurul nostrufolcloric.

Spaniolii au apreciat și ei tot ce au văzut și chiar la un moment dat fredonau și ei cântecele românești.

Este un semn al latinității noastre, care ne apropie și ne face să simțim curat, frumos. Inițiativa interpretei Tudorica Brumă s-a dovedit un bun început în promovarea cântecului românesc și în această parte a Spaniei. Felicitări tuturor celor care au răspuns invitației și desigur îi vom aprecia în zilele următoare când vom urmări cu interes interviurile și spectacolul.

Dorel Cosma