CUNUNA DE PE SOMEȘ, PRIMUL ANSAMBLU DIN ROMÂNIA ÎN INSULELE CANARE. PREȘEDINTELE I.G.F. , DR. DOREL COSMA, FELICITAT PENTRU PROFESIONALISMUL ARTIȘTILOR

Ansamblul Cununa de pe Someş se află în zilele acestea la un festival internaţional de folclor în Gran Canaria, fiind primul ansamblu din România ce duce tradiţiile în Insulele Canare.
După cum ne informează, de la faţa locului, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, dr. Dorel Cosma, ansamblul este în formulă completă susţinând spectacole în capitala Las Palmas, dar şi în oraşele Telde şi Mogan. Sub bagheta lui Sorin Joldeş au fost aduse cântece de către tinerele interprete Cristina Scurtu şi Teodora Simionca, iar dansatorii au prezentat în coregrafia lui Teodor Puşcaş jocuri din toate regiunile ţării.
De asemenea, artiştii de la Palatul Culturii Bistriţa, au fost prezenţi la Televiziunea Naţională de folclor, unde timp de 15 minute au fost urmăriţi, în direct, de toată Spania.
O surpriză culturală a făcut-o tenorul Florin Urmenişan, iar scriitorul Dorel Cosma şi-a lansat cărţile şi a recitat versuri din creaţia proprie.
Dr. Dorel Cosma a avut întâlniri cu autorităţile din zonă, de la primari la reprezentantul Ministerului Culturii, stabilind legături între Insulele Canare şi zona Bistriţei, mai ales că ştiau multe despre Dracula.
O surpriza plăcută pentru bistriţeni a fost momentul în care, pe o terasă, au aflat că primesc un rând de bere din partea managerului localului. Aşa au aflat că este român. De fapt, în Canare este o comunitate de aproximativ 12.000 de români şi o asociaţie condusă de avocata Alina Ramaru, cu care s-au pus bazele unor viitoare proiecte.
Preşedintele IGF, dr. Dorel Cosma, a fost felicitat pentru profesionalismul artiştilor bistriţeni de către organizatori.
Felicitări bistriteţilor că duc steagul românesc şi tradiţiile noastre în cele mai frumoase colţuri de lume, inclusiv la Ocean, în Canare. Săptămâna viitoare se vor întoarce acasă cu laurii festivalului.