CUNUNA DE PE SOMEŞ ÎN EGIPT

În aceste zile prestigiosul ansamblu al Centrului Cultural Municipal se află în Egipt. La Alexandria şi Damanhuur,  artiştii bistrițenii au susținut concerte folclorice deosebit de apreciate de publicul spectator. Opera din Alexandria i-a găzduit pe membrii ansamblului „Cununa de pe Someş”, care au prezentat suite de dansuri din Transilvania şi de asemenea cântece îndrăgite în interpretarea lui Petre Petruse, Mărioara Sigheartău și Alexe Savu.

La Opera din Damanhuur artiştii noștri au fost întâmpinaţi de autoritățile locale şi de reprezentanții Ministerului Culturii.

Folclorul românesc este foarte iubit aici, iar delegația noastră este primită peste tot cu mulă simpatie. Chiar şi pe stradă suntem aplaudați şi se scandează România. Dacă ne gândim că Alexandria numără peste patru milioane de locuitori iar Damanhuur peste un milion cred că nu este un lucru de neglijat cu privire la imaginea pe care „Cununa de pe Someş”  o realizează pentru România şi evident pentru oraşul nostru mult iubit, Bistriţa.

Vizitarea Bibliotecii din Alexandria şi lansarea de carte, vizita la Citadela şi la locul uneia din cele șapte minuni ale lumii antice „Farul”, întâlnirile oficiale cu conducerea celor două mari orașe, cu reprezentanții Ministerului Culturii şi cu directorii celor două mari instituții culturale sunt aspecte care întregesc agenda bogată a programului din Egipt.

Sâmbătă are loc întoarcerea acasă, însă nu oricum, cu convingerea datoriei îndeplinite.