CORNEL UDREA: DESPRE IQ-UL DESHIDRATAT

Imagini cu un puternic impact emoțional, în autobuzul 112: un politician binecunoscut, mai mereu prezent pe sticlă, în demonstrații de IQ deshidratat și rele tratamente aplicate limbii române, răsfoiește febril, mormăind, silabisind, întorcînd zmucit paginile cu un deșt băgat în gură, pentru umectarea adezivă, un ditamai cărțoiul, format A4, pe  a cărui copertă scrie cu litere aurii, " Teză de doctorat" și mai jos numele său. Conducător științific, tot un doctor, în strategia națională de apărare, civil, cu gradul de general, decalotat ,deci nu acoperit.

Ce stîrnește emoția, adrenalina, vitamina D? Politicianul călătorește cu autobuzul, pentru prima oară, după mulți ani. O dovedește faptul că a vrut să scoată bani cu cardul, de la aparatul de compostat.

Citește. Arată, în public, că are teză de doctorat, că există,deci  lucrarea !

Publicul călător îl privește cu ochii umezi, ca cîțu, contravențional , și în privirea lui publicul se citește părerea de rău, regretele căci a pus la îndoială existența tezii respective și faptul că bietul om a fost în kkt !

De ce citește lucrarea ? Fiindcă o citește primaj dată, de la primirea ei prin poștă. Fiindcăci trebe să se prezinte la o televiziune " pentru a demonta, cu dezinvoltură augmentată " acuzațiile ce i se aduc.

De ce autobuz ? Evident pentru imagine și că căința face parte din depozitu' său moral, încă neperverit, atacat de filoxera puterii.

Unii călători plînge în hohote ! Suntem pe drumul cel bun !