CONCURSUL NAȚIONAL ,,SIGISMUND TODUȚĂ” 2016

      În perioada 12 – 14 mai 2016 s-a desfășurat cea de a XXXIII-a ediție a Concursului Național de interpretare a muzicii românești ,,Sigismund Toduță”, organizat de către Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistrița.

     La acțiune, Centrul Cultural Municipal ,,G. Coșbuc” Bistrița a avut calitatea de partener, susținând financiar atât organizarea cât și desfășurarea acesteia, prin suportarea costurilor reprezentând masă,  cazare,  transport și onorarii pentru juriu, premiile acordate concurenților și tipăriturile.

     La acțiune au participat un număr de peste 150 concurenți – elevi din clasele I – XII -a  provenind de la instituții de învățământ din țară, care, potrivit programului  de  desfășurare,  în  ziua de 13 mai 2016 au susținut probele de concurs, pe secțiuni, iar în ziua de 14 mai, a avut loc gala laureaților.

     Juriul a fost format din personalități și cadre didactice reprezentând instituții de învățământ, de profil, din țară, instituția noastră fiind reprezentată de către Petre Petruse - referent Palatul Culturii Bistrița.