CONCERT ANIVERSAR AL MUZICII MILITARE !

Într-o organizare de excepţie, într-un cadru adecvat, cu participarea conducerii judeţului şi a conducerii Primăriei Bistriţa, în prezenţa a numeroşi invitaţi, a unui public avizat şi a mass-mediei, profesionista şi selecta formaţiune a Muzicii Militare din Garnizoana Bistriţa a susţinut un superb, înălţător, mobilizator şi de o acurateţe aparte, concert aniversar, în sala de conferinţe a Hotelului Metropolis din Bistriţa, încântând şi culegând ropote de aplauze de la spectatorii care au umplut sala până la refuz.
Acest act artistic profesional şi profesionist s-a desfăşurat în cadrul ciclului de manifestări dedicate aniversării a 95 de ani de existenţă a Brigăzii 81 Mecanizată „Grigore Bălan”, o unitate de elită şi referinţă în Armata României, una dintre brigăzile longevive din ţară.
A fost o zi fericită şi de bilanţ pozitiv pentru Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa care, printr-o fericită şi meritată coincidenţă aniversa în această zi împlinirea a 45 ani de activitate a muzicii militare în garnizoană, pentru care merită toate laudele.
Concertul, de o sensibilitate aparte, a cuprins piese clasice şi contemporane din repertoriul naţional şi internaţional, care au făcut furori printre spectatori.
Noutate absolută în Bistriţa a fost aceea că a fost prezentat, în primă audiţie, „Marşul Brigăzii”, având muzică compusă de plutonier adjutant (rez.) Alexandru Biriş, iar versurile aparţin locotenentului Ionela Motântan, ambii aparţinând Brigăzii 81 Mecanizată.
În deschiderea frumosului eveniment, artista Simona Pop Labiş a făcut o succintă şi pertinentă prezentare a „istoricului” Muzicii Militare şi activitatea deosebită depusă de membrii muzicii şi conducătorii Muzicii Militare în cei 45 ani de activitate.
Despre semnificaţia evenimentului, importanţa în viaţa militarilor a Muzicii Militare a vorbit, cu argumente, gen. de brigadă dr. Dan Florin Grecu – cdt. Brigăzii 81 Mecanizată şi a Garnizoanei Bistriţa, care le-a mulţumit pentru prestaţia avută şi profesionalismul de care dau dovadă, felicitându-i pentru tot ce fac.
A fost o seară de mare satisfacţie şi patriotism, o acţiune de neuitat.
Felicitări Muzica Militară, la mulţi ani şi la mai mare.

IOAN LAZĂR