COMEDIA ”OMUL CU MÂRȚOAGA” - LUNI, 28 NOIEMBRIE 2016

Festivalul Internațional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”, aflat la cea de-a XII-a ediție, a reușit cu fiecare an să câştige în consistenţă şi calitate, aducând în faţa publicului trupe profesioniste de la cele mai importante instituţii teatrale din ţară, repertoriul ales fiind cu siguranţă unul pe gustul spectatorilor.

Iubitorii de teatru din orașul nostru vor avea și în acest an surprize plăcute din partea organizatorilor Festivalului, iar una dintre acestea este și piesa "Omul cu mârțoaga"- în regia domnului Dan Tudor. ”Un adevărat regal teatral!" Având ca punct de pornire tema piesei "Omul cu mârțoaga" de George Ciprian, Dan Tudor face o adaptare uimitoare, un adevărat joc fantastic unde comicul absurd și realismul seduc atenția și emoția spectatorilor.

Echipa de actori în frunte cu veteranii Marius Bodochi și Tudorel Filimon, dar și cu binecunoscuții componenți ai echipei de succes a inventivului regizor Dan Tudor, formată din: Andrei Duban, Dragoş Ionescu, Afrodita Androne, Orodel Olaru și Ana Ioana Macaria, reușește să surprindă prin umorul subtil și abordarea inedită a rolurilor.

Povestea piesei este pe cât de simplă, pe atât de amuzantă. Arhivarul Chirică, interpretat de Dan Tudor, este un împătimit al curselor de cai.

Această pasiune îl face să cumpere o mârțoagă și să piardă în urma pariurilor făcute, nu numai banii dar și încrederea propriei soții (Ana Ioana Macaria), care îl părăsește și pleacă împreună cu un fost prieten Nichita (Marius Bodochi), dar și încrederea tuturor celor de care într-un fel sau altul depinde soarta sa și a copiilor săi: directorul şcolii (Tudorel Filimon), proprietarul calului (Andrei Duban) și inspectorul general (Orodel Olaru). Singurii oameni care îi rămân alături sunt: Varlam, cel mai devotat prieten (Dragoş Ionescu) și Fira servitoarea (Afrodita Androne).

Finalul spectacolului este cuceritor! Gloaba cumpărată de Chirică ajunge să câștige la curse, Chirică se îmbogățește, iar celelalte personaje încearcă să-i intre în grații.

Farmecul deosebit al interpretării actorilor, comicul absurd dar și de situație al autorului George Ciprian, precum și rafinatul desen regizoral fac din "Omul cu mârțoaga" un spectacol încântător, un motiv minunat de a veni la teatru.

O comedie clasică românească, un amestec de satiră, idealism și gravitate.

 

BILETELE SE GĂSESC LA SEDIUL PALATULUI CULTURII ZILNIC, ÎNTRE ORELE 08:00 - 16:00 IAR PREȚUL UNUI BILET ESTE DE 10 LEI / SPECTACOL