CENTRUL DOCUMENTAR EXPOZIȚIONAL DIN BISTRIȚA - O SURSĂ DE INFORMAȚII PENTRU HANDBALISTA SZILVIA SZABO, DAR ȘI PENTRU DOCTORANZI, ELEVI, STUDENȚI ȘI PROFESORI!

T. SĂSĂRMAN

 

Handbalista Szilvia Szabo, de la clubul bistriţean Gloria, printr-o scrisoare trimisă Centrului Documentar Expoziţional, domnului profesor Vasile Jimboreanu, îi mulţumeşte acestuia pentru sprijinul acordat în culegerea de informaţii în vederea întocmirii lucrării de licenţă.

          Nu este un caz singular, mulţi sportivi, studenţi, profesori, elevi vin aici unde găsesc un fond documentar foarte vast şi variat necesar în demararea unor lucrări de licenţă, referate, comunicări etc.

          De când fiinţează într-un spaţiu adecvat, cu săli de expoziţii, bibliotecă, fond documentar, Centrul de pe Pietonalul bistriţean a devenit o adevărată sursă de informaţii  de cultură generală şi sportivă.

          Bunăoară, în biblioteca de cultură generală, există peste 15.000 volume în limbile română, maghiară şi germană, pe teme de folclor, învăţământ, pedagogie. Biblioteca sportivă are peste 5000 exponate, cărţi, reviste, ziare în limbile română, maghiară, germană, rusă. Salonul cu trofee încântă vizitatorii. Sala de lectură, biblioteca muzicală – cu 1000 de discuri cu muzică uşoară românească; sala de filatelie, expoziţia de trofee – numai halterofilul Eugen Chivu expune 360 medalii; fondul documentar Vasile Jimboreanu sau galeria sportivilor şi scriitorilor „Conexiuni” Bistriţa întregesc varietatea acestei instituţii cu adevărat de cultură. Toate acestea sunt motive de mândrie şi mulţumire pentru mentorul acestui centru cultural, Vasile Jimboreanu, un centru unic în ţară care, în continuare, se îmbogăţeşte cu noi cărţi şi documente spre satisfacerea nevoilor de cunoaştere ale cititorilor.