BISTRITZER OKTOBERFEST CU FANFARE, FOLCLOR, HARA, MAXIM, RUBY, MULTE SURPRIZE ȘI MULTĂ BERE

Festivalul Bistritzer Oktoberfest, aflat la cea de-a doua ediție, este organizat de Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” și Primăria Bistrița și va începe în 2 octombrie iar timp de 3 zile bistrițenii şi turiştii vor avea parte de multă bere, preparate tradiţionale bavareze, concursuri cu premii, muzică de bună calitate și multe, multe surprize.

Festivalul se va desfăşura atât pe scena mare de pe pietonalul ”Liviu Rebreanu”, în ”Teatrul de Vară” cât și în Heidenfeld unde vor avea loc spectacole folclorice cu ansamblurile ”Cununa de pe Someș” și ”Balada” dar și o serie de concerte cu muzică de fanfară la care vor participa formații din Câmpia Turzii, Târgul Secuiesc,  Satu – Mare,  Reghin, Csorvas - Ungaria, Garnizoana Militară - Bistriţa și Fanfara Baptistă - Bistrița .

De la festival nu vor lipsi premiile şi surprizele. Astfel, ca și în ediția de anul trecut, vor avea loc o serie de concursuri: Aruncarea butoiului cu bere, Bere Viteză, Bere Cross și Karaoke, participanții fiind premiați în halbe de bere.

În a doua zi de festival va avea loc o spectaculoasă paradă a fanfarelor, în premieră în acest an, care se va desfășura cu torțe, pe traseul Prefectură - Piaţa Petru Rareş  - Pietonalul ”Liviu Rebreanu” -  Scena mare de lângă ”Teatrul de Vară”.

Pe scena mare de pe pietonalul ”Liviu Rebreanu” vor urca, în fiecare seară” trupe de muzică cu specific bavarez dar şi ansambluri folclorice româneşti. Printre cei care vor încheia serile de distracţie se numără Fanfara şi majoretele din Csorvas – Ungaria, Bianca Ionescu, Viorel Rus, DJ Mike, Anca Pârlea Band, trupa ”Hara”, Ovidiu Ţurca Band, Roxana Nemeş, Maxim și Ruby. 

Pușcaș Adi