AU ÎNCEPUT PROBELE SCRISE ALE BACALAUREATULUI

În perioada 1-5 iulie se vor desfăşura probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat Naţional 2013. În judeţul Bistriţa-Năsăud s-au înscris nu mai puţin de 3033 de absolvenţi de liceu.

Astfel, astăzi va avea loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română, pe 2 iulie proba scrisă la Limba Maternă, urmând ca pe 3 iulie să se desfăşoare proba scrisă obligatorie a profilului (matematică pentru profilul real respectiv istorie pentru cel uman). Ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat va avea loc pe 5 iulie şi constă într-o probă la alegere a profilului şi specializării.

Timp de 3 săptămâni, în intervalul 10-28 iunie 2013 candidaţii la examen au susţinut probele de competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română, comunicare orală în limba maternă, într-o limbă de circulaţie internaţională şi competenţele digitale de utilizare a computerului.

Rezultatele se vor afişa pe data de 8 iulie până la ora 12:00 la fiecare centru de examen dar şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro . Contestaţiile se pot depune pâna la ora 16:00 în cursul aceleiaşi zile umrmând ca după finalizarea acestora, rezultatele finale să fie făcute publice în data de 12 iulie.

 

 

                                                                                   

                                                                                                Florin Suciu