AS-TV, SĂRBĂTOARE LA 15 ANI

Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc" şi Centrul Judeţean pentru Cultură BN au prezentat, un spectacol de folclor, "AS-TV la 15 ani!". Dedicat postului AS-TV, cu ocazia celor 15 ani de emisie neîntreruptă, spectacolul a reunit solişti şi interpreţi din ansamblul profesionist "Dor Românesc". Evenimentul din 11 aprilie, de la Teatrul de Vară de pe Pietonal a fost transmis în direct de către AS-TV, aflat acum la 15 ani de existenţă!
„11 aprilie 1999 a fost pentru Bistriţa ziua în care a început să emită, pentru prima dată, un post local de televiziune. Se numea ARD-SAT şi avea coagulată, în jurul patronului Mihai Rotaru, o echipă de oameni entuziaşti care se ambiţionau să-şi dovedească aptitudinile pe un tărâm nou şi destul de pretenţios cum este cel al televiziunii...şi ambiţia a rămas, pentru noi şi acum la 15 ani. AS-TV înseamnă acum cel mai vizionat post local de televiziune din judeţul Bistriţa-Năsăud cu cea mai extinsă arie de difuzare, acoperind toate cele patru oraşe, dar şi un procent de peste 80% din mediul rural, prin toate firmele de cablu din judeţ şi de asemenea live pe internet. De la prima emisie până acum, postul de televiziune AS-TV a reuşit să se debaraseze de multe dintre greşelile inerente oricărui început, acum avem o grijă mult mai mare faţă de calitatea produsului jurnalistic, fie că este vorba despre emisiuni informative, fie că vorbim de talk-show-uri, anchete sau documentare. Echipa AS-TV este acum una care se detaşează vizibil de cele cu care lucrează concurenţa noastră. Spun asta pentru că la noi absolvenţii facultăţilor de jurnalism sau ai altor facultăţi umaniste, cursurile de specialitate şi chiar doctoratele unora dintre colegii noştri, sunt un mare câştig. Este mult mai uşor să lucrezi cu oameni care stăpânesc limbajul jurnalistic sau tehnica, precizia şi chiar inovaţia, de care zilnic dau dovadă cei care filmează, montează sau concep generice şi spoturi. Concurenţa îşi spune cuvântul şi asta ne-a făcut şi ne face să ne reinventăm permanent, în funcţie de cerinţele publicului bistriţean, care a devenit din ce în ce mai pretenţios. Grila noastră foarte diversificată, acurateţea ştirilor, lipsa obedienţei politice şi modul echidistant în care abordăm orice demers jurnalistic, notorietatea câştigată de-a lungul celor 15 ani, iată doar câteva elemente care ne-au adus pe primul loc în preferinţele bistriţenilor, loc pe care promitem şi ne promitem să nu-l părăsim vreodată..... şi dacă tot vorbim de reuşite trebuie subliniată ideea că, întâmplător sau nu, dacă timp de şapte ani am fost singura televiziune locală din Bistriţa-Năsăud, şi nu am primit până atunci recunoaştere din partea autorităţilor, din momentul apariţiei celorlalte trei posturi locale, an de an am primit locul I, cu diploma şi trofeul aferente, pentru cea mai bună televiziune locala din judeţ, în cadrul ceremoniilor anuale organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, în cadrul manifestării „Topul firmelor din judeţul Bistriţa-Năsăud", declară directorul AS-TV Bistriţa - Cristian Berari, cel care a şi prezentat manifestarea în decorul emisiunii !Astăzi Sărbătorim” .
Au fost alături de echipa AS TV: ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Doina Pană, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, vicepreşedintele Dorin Popescu, subprefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul George Avram, directorul Centrului Cultural Municipal, prof. dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură-Gavril Ţărmure, primarul de Lechinţa, Romeo Florean, primarul de Beclean, Nicolae Moldovan, parlamentarii Stelian Dolha şi Ioan Deneş. Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a spus în discursul său, că, de-a lungul celor 15 ani AS TV a fost alături de toate evenimentele importante din judeţ şi, mai mult, a rămas, conform sondajelor, pe locul I în preferinţele telespectatorilor.
Felicitari tuturor celor care au pus o cărămidă în construcţia AS-TV, dar şi mai multe celor care au rămas fideli postului de televiziune înfiinţat de Mihai Rotaru: Cristian Berari, Camelia Rebrişorean, Nicolae Feier, Alexandru Vidican, Alexandru Pugna, Menuţ Maximinian, Simona Bozbici, Ioan Bâca, Anca Hoha, Dorel Cosma, Ionuţ Capotă, Alin Cordoş, Violeta Păştean, Florentina Iftimescu, Laura Stanciu, Ionaş Pop şi lista poate continua.


La mulţi ani, AS TV !