AEROCLUB BISTRIȚA

Aeroclubul Bistrița a organizat, cu ajutorul membrilor săi, al autorităților locale, al sponsorilor dar și al tuturor entuziaștilor dispuși să dea o mână de ajutor, un eveniment aeronautic cu acces gratuit pentru publicul larg.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile cu inaugurarea sâmbătă, 21 mai, în fața Palatulului Culturii din Bistrița, iar acțiunea și epilogul, duminică, 22 mai, la Aerodromul Bistrița din Cartier Unirea.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată prezentărilor, expoziției și workshop-urilor. În această zi, cei prezenți au avut șansa să admire vernisajul expoziției de fotografie și machete cu tema „ISTORIA AERONAUTICII DIN TRANSILVANIA”. Expoziția reunește aproximativ 400 de fotografii, diferite machete ale aeronavelor temerarilor zburători și reprezintă o adevărată lecție de istorie în ceea ce privește evoluția aviației pe plan național, cu priorități mondiale, de la Conrad Haas, Traian Vuia, Herman Oberth până la Dorin Prunariu.

Cei interesati au putut acumula informații referitoare la aviație, aeromodelism și diverse modele de aerodine cu ajutorul prezentărilor live și video.

Mai mult, în cadrul evenimentului, copiii au primit kit-uri de aeromodele și au avut șansa de a învăța un sport tehnico aplicativ care le-a pus la încercare imaginația în vederea proiectării, construirii și ulterior a pilotării de aeromodele.

Programul zilei de duminică s-a desfășurat la Aerodromul Bistrița, unde urmașii lui Icar s-au bucurat de libertatea zborului cu avioane ultraușoare, paramotoare și parapante. Totodată copiii și-au  putut testa îndemânarea în mânuirea aeromodelelor în cadrul unui concurs dotat cu premii.

Programul de vizitare al expoziției “Istoria aeronauticii din Transilvania” din foaierul Palatului Culturii va fi prelungit și pentru perioada următoare.