ADEVĂR GRĂIT-A MAESTRUL UDREA: ZIARIȘTII SUNT SANITARII ETICII!

Îi compătimesc sincer pe politicienii la vîrf, pentru că nu există zi lăsată de la Dumnezeu, ca ziariștii, sanitarii eticii, vidanjorii moralei, să nu umble prin coșul cu rufe murdare, sau să nu șutească de pe sfoară, unele lucruri și izmene puse la uscat, pe care se vor grăbi să le vîre sub olfactivul crăcănat al societățiii civile, în mare parte ahtiată dupe scandalur și dezvăluir bombă !

Vedeți, în coșul cur ufe al oamenilor munci nu umblă nimeni, nu pasă la nimeni ce trecut înfricoșător poate să aibe, așa un omuleț cenușiu și prost ca apa plată care curge de la de la izvore naturale direct plată să poată fi mai multă îmbuteliată.

Nimeni nu e alb,ca prima ninsoare, curat ca piatra spălată de rîu: întotdeaua în chilia îngerului imaculat se vor găsi pene de găină și păr de urs. Depinde cine caută: găina git-golaș, care naște puii vii, sau ursulețul panda, mascat în izmănuțe flaușate pentru pruncii care nu le pasă că le pișă făra semnal .

M-am uitat, pe Google, în CV-ul unui om politic și multiplu ministru, la modă: sunt turtit, complexat, mă simt umilit de bogăția activităților universitare, postuniversitare, academice, ale unui bărbat la 58 de ani, care a explodat pur și simplu,după 1991, în competențe, în sarcini, în neostenită putere de acoperire a multor domenii, supus, desigur, unor eșecuri politice, răni care nu au lasat cicatrici la dosar, dar strîngînd la piept, numai titluri de " Doctor Honoris Causa", vreo 7, la care se adaugă un uluitor șir de cursuri postuniversitare, aici și pe afară. Lista e mult mai luuungă, și toate aceste performanțe, în 30 de ani !

E, ici-colo, apare părul de urs, în căsuța îngerului și la vremea aceea s-a lăsat cu scandal, dar s-a pus un țol, nu o batistă pe țambal !

Și iarăși apelez la imaginea omului de știință, a specialistului care întreaga viață a studiat lucruri dintr-un domeniu anume, nu a aleargat după titluri ,după funcții, titlurile și recunoașterea ( recunoștința) au venit de la sine. Idealiști nenorociți, vulnerabili și de nefolosit în odaia de serviciu a trupeșei politichii, aflată la lucru, întinsă pe cearceaful tarifat.

Iaca și eu, cu o filologie, mă trezesc vorbind. O fac, însă, pentru faptul că bunul Dumnezeu mi-a pus în spate o vîrstă și nu m-a lăsat să aștept pauza mare în învățămîntul preuniversitar, atunci cînd se comunică noile modificări ale schimbărilor.

În fond, pe facebook sunt mii și mii de oameni simpatici care își trec în profil, zîmbind mărunțel: " A absolvit școala vieții" . E foarte bună, uite ce departe au ajuns în Europa, în cele americi și canade.

Ceea ce am postat aici este o prefață, la romanul în foileton ce îl găsiți pe Google, cu numele autorului la vedere. De acolo am luat și nu am mai pus înapoi.

Cornel Udrea