15 IANUARIE – ZIUA LUI EMINESCU ȘI A CULTURII NAȚIONALE

Mai sunt 2 zile până la data de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Medalionul aniversar Eminescu reprezintă un moment important în viața culturală românească, astfel că pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul și municipiul nostru prin Centrul Cultural Municipal ”G.Coșbuc” a pregătit publicului bistrițean momente deosebite, acte culturale de înaltă ținută oferite atât de actorii teatrului ”Ararat” din Baia-Mare cu piesa ”Pe mine mie... redă-mă” cât și de trupa de pop-opera ”Distinto”. Evenimentul va avea loc la Sinagoga din Bistrița și va începe de la ora 17:00.

Singura trupă de pop-opera din România a fost inființată în anul 2005. Genul abordat, POP-OPERA, este unul relativ nou pe piața internațională, existând de doar câțiva ani prin câteva nume sonore care au atins performanțe deosebite în acest gen: JOSH GROBAN (U.S.A.), MARIO FRANGOULIS (Grecia), ALESSANDRO SAFFINA (Italia), ANDREA BOCELLI (Italia) și formația IL DIVO (Marea Britanie).