ÎNTÂLNIRE CU POVESTEA LA GRĂDINIȚA NUMARUL UNU

La Grădinița numărul unu, situată vizavi de Palatul Culturii Bistrțene, a avut loc  joi,  24 martie 2016, un eveniment special dedicat tuturor copiilor prezenți. Directorul Palatului Culturii Bistrțene, prof. dr. Dorel Cosma a citit pentru micuții participanți un  fragment din cartea „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Goldoni, și mai precis partea în care Pinocchio chiulește de la școală și intră în bucluc.

Copiii au ascultat cu atenție pățaniile protagonsitului și au râs, dar s-au și îngrijorat pentru baiețelul de lemn care părea să nu țină cont de consecințele faptelor lui. În final totul s-a rezolvat deoarece batrânul Gepeto l-a scăpat, cu bunătatea sa,  pe Pinocchio,  deoarece îl iubea ca pe propriu său fiu.

Povestitorul, prof. dr. Dorel Cosma, a reușit să capteze cu grație atenția tânărului public, chiar și a celor mai șturlubatici dintre ei. La final acesta a chemat în scenă pe chiar protagonsitul povestirii Pinocchio, în carne și oase, pentru a discuta cu juniorii. Acesta a fost însoțit si de tatăl său Gepeto și motănelul Figaro. Actorii care au interpretat personajele au fost nimeni alții decât actorii Teatrulu de Păpuși “Alexandru Misiuga”.

Copilașii s-au simțit foarte bine în prezența păpușarilor, ei au dansat, chiuit și la final au facut trenulețul.

Sperăm ca poveștile să continue și la alte grădinițe pentru ca și alți copii să aibă parte de experiențe la fel de plăcute.