ÎN CĂUTAREA GLORIEI PIERDUTE. CINSTE VOUĂ, COPII MINUNAȚI! HAI GLORIA!

Programat în perioada 25-30 iulie 2022, prestigiosul turneu internaţional „Dana Cup” la fotbal, ce se dispută anual în Danemarca la Hjørring, a adunat anul acesta peste 1200 de echipe, atât la masculin, cât şi la feminin, ce se întrec la diverse categorii de vârstă, de la 11 până la 19 ani.

 

Din România, la competiția la care participă mii de fete și băieți din întreaga lume, au participat echipele: Asociația Fotbal Club „Gloria Junior” Bistrița, Academia Florești și Sporting Cluj. Formația bistrițeană antrenată de Anghel Lăcătuș a luat parte la turneul destinat echipelor U16, turneu la care au participat peste 200 de echipe din întreaga lume, comportarea formației bistrițene fiind una onorabilă.

 

Tradiţionala competiţie juvenilă a devenit o destinaţie predilectă pentru formaţia bistrițeană, graţie relaţiilor consolidate în timp de antrenorul Anghel Lăcătuș. Gruparea din municipiul nostru şi-a făcut deja o obişnuinţă în a onora invitaţia venită din Danemarca, mai ales că organizatorii asigură cazarea şi masa, „Gloria Junior” Bistrița aflându-se de altfel la a 10-a participare în Danemarca.

 

În faza grupelor, fotbaliștii bistrițeni au reușit o victorie, două rezultate de egalitate și o înfrângere, la finalul competiției, în urma jocurilor de clasament, Gloria Junior Bistrița reușind să se claseze în primele 8 formații de la această categorie de vârstă.

 

Amintim faptul că echipa Sporting Cluj a făcut o figură frumoasă la Hjorring, în Danemarca, acolo unde a ajuns până în finala turneului Dana Cup la categoria U17. Clujenii au fost învinşi de americanii de la Dallas Texas cu 2-0 în ultimul act, dar după un turneu în care au întrecut aşteptările.

Autor: Mihai Sărmășan

Editor: Raimond Petruț