- I.G.F. GOLD STAR (EX. OSCAR) – RAVENNA – 2016 - ITALIA

Italia a găzduit, zilele trecute, festivitatea de acordare a premiilor – IGF Gold Star (Ex. Oscar în Folclor).

Ravenna, orașul gazdă al decernării premiilor I.G.F. Gold Star, a fost, cândva, capitală şi s-a ales cu cele mai senzaţionale mozaicuri bizantine din Europa de Vest, pe care le-a păstrat aşa cum italienii ştiu să poarte de grijă artei. O istorie lungă, spumoasă, colorată, care i-a adus opt monumente magnifice înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

La Ravenna, în fiecare an, Teatrul ”Dante Aligheri” pe lângă festivaluri de operă şi muzică clasică, găzduieşte și câte un eveniment de talie internațională. Astfel că în 22 Septembrie, în săptămâna când s-au împlinit 150 de ani de la nașterea lui George Coşbuc – cel care a făcut prima şi cea mai bună traducere în limba română a ”Divinei Comedii” – la Teatrul ”Dante Aligheri” a avut loc decernarea premiilor în folclor - I.G.F. Gold Star 2016.

Evenimentul de amploare internațională, poate unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale festive în folclor se organizează în fiecare an în locaţii diferite iar în acest an, Biroul Executiv I.G.F. a hotărât ca manifestarea să aibă loc în orașul Italian Ravenna.

De la manifestare nu au lipsit nici reprezentanți ai Biroului Executiv I.G.F. printre care Birute Akelatiene din Lituania, Meni Papanicolau din Grecia, Benito Ripoli din Italia și bineînțeles președintele Uniunii Mondiale de Folclor – I.G.F. – Prof.Dr. Dorel Cosma.

Într-un cadru festiv, Nidal Kassem – vicepreședintele Federației de folclor din Israel,

Nikos Sagrosis din Grecia,

Stefan Kovacievic – președintele Federației de folclor din Croația,

Rima Moisejenkienė din Lituania,

Ivonne Espinoza din Mexic,

Pahone Pop din România

 

și Angelo Morisi din Italia

au fost recompensaţi pentru întreaga lor activitate desfăşurată de-a lungul anilor în folosul promovorării folclorului autentic.

Momente pline de emoţie şi entuziasm au avut loc în sala de spectacole a teatrului ”Dante Aligheri” la decernarea premiilor I.G.F. Gold Star 2016. În ţinute elegante şi cuprinşi de emoţie la intonarea imnului fiecărei ţări, nominalizaţii premiilor Gold Star au urcat pe scenă, primindu-şi cu mândrie recompensa pentru activitatea desfăşurată.

Felicitări pentru toți premianții I.G.F. Gold Star și deasemenea pentru Benito Rippoli – preşedintele F.I.T.P. Italia și pentru întreaga Federație de folclor F.I.T.P.  pentru organizarea în condiții deosebite a  evenimentului de amploare internațională, sprijiniți în mod substanțial de Biroul Uniunii Mondiale de Folclor – I.G.F. 

BIROUL DE PRESĂ I.G.F.

Pușcaș Adrian