ASTĂZI LA ”RADIO BC”, INVITAT SPECIAL CRISTIAN POMOHACI

Inapoi la stiri

ASTĂZI LA ”RADIO BC”, INVITAT SPECIAL CRISTIAN POMOHACI

Astăzi de la ora 11:00, în cadrul emisiunii de folclor de la Radio Bc va fi prezent, cunoscutul interpret de muzică populară Preot Cristian Pomohaci.

Născut în 1969, a urmat liceul ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca, iar apoi a dat admiterea la București și a intrat la Facultatea de Turism si Comerț Exterior.

Fiind pasionat de muzica populară, a fost sfătuit să urmeze cursurile ”Conservatorului”, așa că, s-a înscris la secția Bizantinologie, urmând în paralel cele doua facultăți.

În această perioadă, Cristian Pomohaci a cântat la diferite spectacole și a înregistrat numeroase casete cu muzică populară, devenind unul dintre cei mai cunoscuți cântareți din Ardeal.

În 1991, s-a prezentat la Festivalul de Muzică Populară ”Maria Tănase” din Craiova.

”Am mers acolo tânăr și neștiutor și am luat premiu. Am cântat ”Boii trag, brazda se-ntoarnă”. Am fost laureat și am ajuns cumva în ochii celor de la Electrecord. M-au chemat să înregistrez un LP. Era lucru mare, la 20 de ani, să faci asta”, rememora Cristian Pomohaci intr-un interviu pentru presa locala.

În 1995 Cristian Pomohaci s-a inscris la Teologie, tot în București. Deși erau 8 pe un loc, a intrat al 13-lea.

Casetele de muzica populară ale lui Cristian Pomohaci se vând foarte bine, dar și CD-urile Părintelui Pomohaci sunt cautate: ”Cântări religioase” și ”Pricesne”.

Mai multe despre Preotul și interpretul de muzică populară, puteți afla doar la ”Radio Bc” sau pe WWW.BISTRIȚACULTURALĂ.RO, de la ora 11:00.