ALEX VELEA, INVITAT LA ”OKTOBERFEST” - BISTRIȚA 2014 !

Inapoi la stiri

ALEX VELEA, INVITAT LA ”OKTOBERFEST” - BISTRIȚA 2014 !

Velea Alexandru Ionuț sau Alex Velea pe numele său de scenă, este unul dintre marii artiști care va fi prezent în acest an la prima ediție a ”Oktoberfest”-ului, eveniment organizat de Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”. S-a născut pe 13 mai 1984 în Craiova, România. Încă de mic și-a descoperit pasiunea pentru muzică, începând să cânte de la 9 ani, la 11 ani, devenind elev la Palatul Copiilor. La 16 ani începe să studieze canto clasic, timp de 4 ani. 

Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe ediția specială a albumului ei, ”Pentru tine”. A urmat o colaborare cu Anda Adam pentru al doilea album solo al ei, ”Confidențial”. Melodia, intitulată „Ce ți-aș face (Selecta)” s-a bucurat de un mare succes în România, fiind difuzat des pe posturile de muzică. Album său de debut, intutulat ”Yamasha” a fost lansat în toamna anului 2006, și se vrea o declarație din partea lui Alex : „Piesele acestea mă descoperă în fața publicului... Ăsta sunt eu...Am încercat să pun pe note gânduri, sentimente, trăiri...'Yamasha' mă reprezintă”. Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley,Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo și Don Baxter.

În septembrie 2011, Alex a lansat piesa ”Whisper” . 2012 este anul de revenire în forță pe scena muzicii românești. Artistul a lansat la începutul lunii aprilie piesa ”Când noaptea vine”, care s-a bucurat de aprecierea publicului. În iunie 2012, pe scena de la Romanian Music Awards, acesta a lansat un nou hit, ”Minim doi” . Piesa a reușit să strângă în câteva zile milioane de vizualizări pe YouTube. Recent, Alex a lansat și videoclipul piesei, un clip filmat în cartierul bucureștean Ferentari. Tot în luna iunie 2012, a câștigat premiul pentru "Best Pop" în cadrul premiilor Romanian Music Awards.

În prezent, Alex lucrează la un nou concept de show. În 2013 a lansat melodiile ,,E Marfă Tare” și continuarea melodiei într-o colaborare cu Pacha Man ,,Aia E”.