DESPRE ŞCOALĂ, IAR ŞI IARĂ

Inapoi la stiri

DESPRE ŞCOALĂ, IAR ŞI IARĂ

Şcoala poate fi mândră că începe. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, se întrece pe sine, de la un an la altul, propunând programe alese, apropiate elevilor şi profesorilor. E semn că omul înţelege cu adevărat ce-nseamnă formare din interior în exterior, nu toată ziua bună-ziua calculatoare, microbuze, săli de sport şi alte dotări seci şi reci.

Astfel, după ce anul trecut a dat undă verde scriitorilor în şcoli, încurajând cunoşterea  valorilor contemporane,  crezând în dialogurile profesor- scriitor ( ştiut fiind că unii dascăli mai strâmbă din nas pe ici pe colo, prin punctele esenţiale, când vine vorba de poeţi, de prozatori, iar  la examenul de final de clasa a VIII-a unul dintre subiecte de  la română a fost chiar o compunere despre  întâlnirea cu un scriitor contemporan ), anul acesta, ministrul Remus Pricopie merge mai departe cu obiectivele salutare şi iniţiază acţiunea „5 minute de muzică clasică”, prin care elevii vor asculta fragmente din istoria muzicii universale şi naţionale.

Dacă la acestea, se adaugă şi Programul „150 de euro” pentru profesori, pe care intelectualii ţării îi pot folosi după o decizie proprie - cărţi, conferinţe-  mai că ar fi motive să ne bucurăm că începe şcoala. Gaudeamus igitur, şi pentru începuturi, că prea se cântă latineşte  numai la sfârşit!...

ELENA M. CÎMPAN