LA GALERIA DE ARTĂ ”CASA CU LEI”, VA AVEA LOC O EXPOZIȚIE COMEMORATIVĂ, CU TITLUL ”MOȘTENIREA SĂSEASCĂ”

Inapoi la stiri

LA GALERIA DE ARTĂ ”CASA CU LEI”, VA AVEA LOC O EXPOZIȚIE COMEMORATIVĂ, CU TITLUL ”MOȘTENIREA SĂSEASCĂ”

Expoziția comemorativă cu titlul ”Moștenirea Săsească”, va avea vernisajul la Galeria de artă ”Casa cu Lei”, vineri 12 septembrie începând cu ora 13:30, și va cuprinde materiale tradiționale, costume naționale, imagini de arhivă și mobilier tradițional săsesc.

Imaginile de arhivă - din cadrul acestui vernisaj, evocă importantul eveniment istoric, petrecut în urmă cu 70 de ani, cunoscut sub titulatura de ”Exodul Sașilor”- sunt din diferite colecții particulare și prezintă momente inedite din viața și comunitatea sașilor din Transilvania.
Piesa centrală a expoziției, este reprezentată de mobilierul tradițional, o replică reușită a unui interior săsesc, pictată manual, în atelierul cunoscutului artizan din Sibiu, Mircea Ungureanu. Deasemenea, sunt interesant de văzut și țesăturile cu aceași specificitate săsească, realizate de artizanul Bistrițean Virginia Linul.
Înscrisurile vechi, datează de aproximativ 100 de ani, adică între 1910-1920, și reprezintă corespondențe din primul război mondial, a sașilor aflați pe front, către familiile lor.
Mai jos puteți viziona o mică parte - fotografică -  a expoziției ce va avea loc mâine la Galeria de Artă ”Casa cu Lei”.
Nu ratați așadar, mâine începând cu ora 13:30, expoziția cu titlul ”Moștenirea Săsească”! 
Adrian Claudiu Pușcaș