"SCHULLERWALD" - UN SEMN AL EUROPENITĂȚII BISTRIȚEI

Inapoi la stiri

Având chip nou, dobândit pe parcursul realizării unui proiect cu bani europeni, un million şi jumătate de euro, pădurea-parc “Schullerwald” a fost inaugurată sâmbătă, în cadrul unei sărbători ce va dura şi duminică. Pe scena pentru spectacolele viitoare, primarul Bistriţei, Teodor Ovidiu Creţu, alături de care au fost ministrul delegat al pădurilor şi apelor, Doina Pană, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a făcut o densă prezentare a paşilor pentru împlinirea proiectului, dând sugestive cifre pentru anvergura lucrărilor. Au fost amintiţi, din Primăria Bistriţa, Liliana Cocişiu şi Mariana Tărpian, în fruntea unei echipe numeroase, alături de care Vasile Roş, administratorul CML-executantul lucrărilor, datorită perseverenţei căruia lucrările s-au încheiat înaintea termenului; pentru calitate execuţiei a primit de la primarul Creţu, “Struţul”, simbolul Bistriţei, ca semn al excelenţei. Primarul Creţu a spus: “ Am dorit să facem acest proiect pentru a le oferi copiilor noştri, elevilor, tinerilor, un loc european, în care să le placă să vină şi să-şi petreacă timpul liber în condiţii europene. Toate acestea al sunt pentru cetăţeni, pentru noi. Să le folosim cât mai des, vom avea o viaţă mai sănătoasă”, sugerând grija, responsabilitatea ce revin tuturor pentru a păstra această zestre în starea excepţională de la inaugurare.

În continuare, preşedintele CJ, Moldovan, a avut cuvinte de laudă pentru primarul Creţu şi aparatul de specialitate din Primărie: „Sume importante din fondurile europene au fost aduse spre Bistriţa pentru crearea unor oportunităţi de recreere. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create cetăţenilor, dar nu putem moderniza Bistriţa fără a o transforma în unele locuri în şantier. Avem un parc minunat, o pădure minunată, străzi modernizate, proiecte mari pentru izolarea termică a blocurilor, vom avea o Casă de Cultură ultramodernă, cel mai modern Ambulatoriu din România, un cinematograf ultramodern”, a spus preşedintele CJ, transmiţând apoi explicit că, există posibilităţi să demareze lucrările în Wonderland. Ministrul Doina Pană a „citit” proiectul prin prisma preocupărilor domniei sale de a crea aşa ceva la nivelul întregii ţări: „Prin noua legislaţie vom acorda mai multe facilităţi pentru crearea unor astfel de păduri de recreere. Salut parteneriatul care va fi făcut cu şcolile pentru ca elevii să se ocupe de păstrarea acestei păduri, elevii vor conştientiza şi mai mult cât de importantă este pădurea”.

După partea oficială, la care au mai fost prezenţi deputatul Daniel Suciu, viceprimarul George Avram, inspectorul şcolar general Camelia Tabără şi alţii s-a continuat cu spectacolul folcloric susţinut de „Cununa de pe Someş” a Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” şi „Balada”, concomitent derulându-se concursuri şi jocuri cu participarea CS Karate Bistriţa şi CS Hercules, CS Schreiner, atracţia constituind-o jocul demonstrativ între jucători ai clubului „Gloria”.

VICTOR ŞTIR