PARFUM DE GIOCONDA

Inapoi la stiri

PARFUM DE GIOCONDA

Lucian Dobârtă s-a lansat în urmă cu mai multe decenii la Mărul de Aur. După o absenţă de 20 de ani din expoziţii şi festivaluri de gen, LuciDo, cum mai este cunoscut artistul, a revenit în forţă. În 2007 a revenit la fel de brusc cum a şi plecat la acelaşi festival  care l-a lansat, „Mărul de Aur". A câştigat premii după premii în ţară, iar în urmă cu câteva luni publicul online al unui festival de gen tocmai din Seul i-a dat premiul 1.

Cu Mărul de Aur, artistul are planuri speciale: îşi doreşte o relansare a Festivalului şi se va implica în acest proiect cu tot ce poate. „Odată era unul dintre cele mai importante manifestări din ţară. Trebuie să-şi recapete statutul", este convins artistul.

Profil: Născut: 5 ianuarie 1959 Teiuş, Studii: Liceul de Artă, Târgu-Mureş, 1978. Se declară colecţionar de imagini şi spune că are milioane de imagini din toată lumea, de la opere de artă la fotografiişi fotografii de presă  Îi place muzica şi lucrează ajutat de un fond muzical, care îl ajută să se concentreze. Este fascinat însă de imaginile hibernale, cu condiţia să fie vizualizate de la căldură. Lucrările lui sunt mai mult decât caricatură şi mai puţin decât fotografie, sunt un fel de experiment vizual. Sunt un mod de viaţă şi un crez.

Vă invităm să vizitaţi Galeriile “Casa cu Lei” Bistriţa, acolo unde veţi avea ocazia de a viziona şi cea mai nouă expoziţie personal a artistului Lucian Dobârtă intitulată “Parfum de Gioconda”.