CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL S-A MUTAT PE PIETONALUL LIVIU REBREANU

Inapoi la stiri

CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL S-A MUTAT PE PIETONALUL LIVIU REBREANU

Multă agitație, stres și muncă zilele acestea la Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc". Clădirea trebuie predată pentru reabilitare. Zis și făcut, începând cu ziua de miercuri, 12 iunie, activitatea angajaților s-a mutat în fosta clădire a gardienilor publici, strada Liviu Rebreanu, nr.23.
         Proiectul ''Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură George Coşbuc- Bistriţa, monument istoric de categoria A", este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană. Implementarea proiectului se derulează în perioada 20.12.2011-19.07.2014.
         Scopul acestui proiect este includerea Centrului Municipal de Cultură George Coşbuc din Bistriţa în circuitele turistice publice interne şi internaţionale şi creşterea numărului de turişti ce vizitează municipiul. Investiţia prevede reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii, a tâmplăriilor, dar şi repararea elementelor de finisaj. Totodată, vor fi recondiţionate toate elementele decorative cu valoare istorică şi vor fi efectuate lucrări de reparaţii pentru instalaţiile electrice, de încălzire, apă şi canalizare.
         Așadar, pentru toți cei care încă nu au aflat, pentru doi ani de zile, activitatea angajaților se va desfășura pe pietonalul Liviu Rebreanu, nr. 23 în fost clădire a gardienilor publici, aceasta fiind și ea reabilitată și modernizată în mai puțin de un an de zile.
         În ceea ce privește manifestările culturale, acestea vor fi organizate fie pe scena amenajată în centrul istoric, asta în cazul în care vremea este favorabilă, iar în caz contrar în cortul situat lângă biserica evanghelică, acesta urmând și el a fi amenajat corespunzător.
         Directorul Centrului Cultural Municipal, dr. Dorel Cosma a precizat într-un interviu difuzat pe unul din posturile locale, "cortul nu este deloc un loc rușinos de organizat manifestări culturale. Am participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri în străinătate și foarte multe dintre ele erau organizate la cort și precizez aici țări importante precum Elveția, Germania, Austria, Portugalia, Spania, Italia. În momentul în care vom finaliza lucrările de mutare de la noul sediu, ne vom apuca și de amenajarea cortului, tocmai pentru a le putea oferi spectatorilor noștri fideli, același confort și aceiași plăcere de a participa cu drag la următoarele evenimente pe care dorim să le organizăm."
 
Doris Gîța