FANFARA RODNA

Inapoi la stiri

FANFARA RODNA

Fanfara Rodna este urmaşa Fanfarei Miniere Rodna, care până în anul 2005 a participat la festivaluri, concerte şi alte evenimente în foarte multe oraşe din ţară. Odată cu închiderea minelor din Rodna în anul 2005, fanfara minieră şi-a redus treptat activitatea pînă aproape de desfinţare. Începând cu anul 2010, 5 foşti membri ai fanfarei miniere au constituit „Asociaţia Culturală Fanfara Rodna”, iar prin atragerea unor copii şi tineri din localitate, formaţia a ajuns să numere astăzi douăzeci de membri activi.

În anul 2010, în cadrul Festivalului Fanfarelor care s-a desfăşurat la Rodna, membrii fanfarei au sărbătorit 150 de ani de activitate.

Cel mai tânăr component al formaţiei actuale are 9 ani, iar cel mai în vârstă are 57 de ani. Toţi membrii acestei fanfare sunt din Rodna, 12 dintre ei fiind elevi şi studenţi, iar ceilalţi lucrează sau sunt pensionari, care doresc să îşi ocupe timpul liber cu muzica de fanfară.

Momentan se lucrează şi cu o grupă de juniori de 10 copii de la Şcoala Generală Rodna, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, care acum în pragul sărbătorilor de Crăciun vor susţine şi primul lor concert .

Dirijorul formaţiei este domnul Iosif Fodor, iar preşedintele, domnul Lehel Szabo.

Pentru anul 2014, pe lângă concursurile şi festivalurile la care sunt deja invitaţi, formaţia are în plan, în luna iulie, un turneu artistic la Terano – Italia, acolo unde cu mare cinste vor reprezenta România.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa: www.fanfararodna.ro sau pe facebook: Fanfara Rodna.

 

Szabo Lehel