SE APROPIE ZIUA DE 1 IUNIE! CUM VOM SĂRBĂTORI ACEASTĂ ZI?

Inapoi la stiri

SE APROPIE ZIUA DE 1 IUNIE! CUM VOM SĂRBĂTORI ACEASTĂ ZI?

Ne apropiem cu pași repezi de ziua de 1 iunie. O zi mult așteptată de toți copilașii, deoarece este o zi dedicată în totalitate lor. 


Ziua Copilului a început în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts.
Leonard a organizat un serviciu special dedicat și pentru copii. El a numit această zi ”Ziua trandafirului”, deși a fost mai târziu numită ”Duminică de flori” și apoi „Ziua Copilului”.
Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.
Deoarece ne dorim să sărbătorim împreună această zi, atât de specială, ne-am gândit să realizăm o emisiune online care să cuprindă imagini din edițiile I si II a concursului de talente dedicat copiilor ”Aș dori să fiu o stea”, ediții ce au avut loc în anul 2016, respectiv 2017. 
În cadrul emisiunii, premianții locurilor I, II și III se vor putea regăsi în imaginile pe care dorim să le difuzăm pe data de 1 iunie, de la ora 18:00,  online pe Facebook dar și pe canalul de Youtube al Palatului Culturii, în data de 2 iunie, de la ora 20:00 pe postul de televiziune AS-TV, iar pe 3 iunie, de la ora 20:00 pe postul de televiziune Sângeorz TV. 
Alături de premianții edițiilor concursului ”Aș dori să fiu o stea”, îi veți putea asculta și pe mult îndrăgiții artiști: Adrian Sînă, Pepe și Dorian Popa și de asemenea reprezentații de dans ale formațiilor ”X-Style KIDS” Arad, coregrafi Dorian și Maura Cosma și ”D-Fantasy” Bistrița, coregraf Doris Nedelea. 
Nu ne-am putut răbda să nu-i aducem în fața telespectatorilor și pe cei mai tineri dansatori ai ansamblului ”D-Fantasy Kids” Bistrița, așa că, ne-am străduit, cu ajutorul părinților, să păstrăm în toată această perioadă dificilă legătura cu toți, bineînțeles prin intermediului grupului nostru de whats app. Pentru această zi, ne-am propus câte o scurtă intervenție a fiecărui membru, mai multe detalii, nu dezvăluim. Lăsăm surpriza pentru 1 iunie! 
Vă invităm cu mare drag să fiți alături de noi, online pe 1 iunie, să îi aplaudați de acasă pe toți copilașii și să-i sărbătoriți așa cum se cuvine! 
Să ne vedem cu bine pe 1 iunie, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPIILOR ! 
DORIS NEDELEA