CONCERT EXTRAORDINAR - DE BOBOTEAZĂ LA PALATUL CULTURII! EDILUL ORAȘULUI: ”ÎNTRĂM ÎN 2020 PE ARIPI DE VALS, CU UN CONCERT CARE NE VA PURTA PRIN TOATĂ EUROPA!”

Inapoi la stiri

CONCERT EXTRAORDINAR - DE BOBOTEAZĂ LA PALATUL CULTURII! EDILUL ORAȘULUI: ”ÎNTRĂM ÎN 2020 PE ARIPI DE VALS, CU UN CONCERT CARE NE VA PURTA PRIN TOATĂ EUROPA!”

Primăria Municipiului Bistrița și Palatul Culturii Bistrița au organizat, conform tradiției, un eveniment deosebit menit să marcheze într-o atmosferă de sărbătoare începutul noului an 2020 !
Concertul extraordinar de Bobotează, cu Orchestra Operei Brașov, s-a derulat cu casa de bilete închisă încă dinainte cu 3 săptămâni, când s-au epuizat toate biletele.

Gătită de sărbătoare, sala de spectacole a Palatului Culturii, a fost ocupată de bistrițenii melomani, Concertul de Bobotează dovedindu-se a fi, după mulți ani de prezenţă constantă, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de la început de an.
Orchestra dirijată de Alexandru Ilie, a adus pe scena Palatului Culturii Bistrița atmosfera de sărbătoare din marile capitale muzicale, cu lucrări de Strauss, Ceaikovski, Brahms, Doga și Emile Waldteufel.
În mesajul de deschidere, prof.dr. Dorel Cosma, managerul instituţiei gazdă, a transmis mesajul artiştilor la început de an, invitând pe bistriţeni să fie prezenţi la toate manifestările din acest an. 
”Este primul concert din noul an. A devenit o tradiție ca în zi de sărbătoare, de Bobotează, să aducem la Bistrița puțin din atmosfera vieneză, prin muzică și decoruri”, a menționat managerul insituției culturale, Dorel Cosma.
Urări de Anul Nou au fost adresate publicului prezent și de către edilul orașului, Ovidiu Teodor Creţu, care a ținut totodată să mulțumească întregii echipe de la Palatul Culturii pentru organizarea și atmosfera creată în această zi de sărbătoare. ”Un An nou fericit și la mulți ani! Acest concert, devenit tradițional, a fost inspirat de cel de la Viena, încheie ciclul manifestărilor culturale pe 2019 și îl deschide pe cel al anului 2020. Intrăm în 2020 pe aripi de vals, cu un concert care ne va purta prin toată Europa. Anul 2020 să fie frumos, fericit și toate dorințele să vi se împlinească” - Ovidiu Crețu.
Spectacolul propriu-zis, s-a desfășurat în două părţi, cu o pauză de închinare a unui pahar de şampanie oferit în dar publicului prezent de către organizatori în holul instituţiei.
La finalul acestei manifestări deosebite, prestaţia artiştilor a fost aplaudată minute în şir de spectatori.
În 2020, la început de an, bistriţenii au respirat, pentru câteva momente, aerul muzical al marelui concert de la Viena.
DORIS NEDELEA