CONCERT TRADIȚIONAL DE CRĂCIUN, CU APPASSIONATA ȘI VIVA LA MUSICA, LA BISTRIȚA ȘI MUREȘ

Inapoi la stiri

CONCERT TRADIȚIONAL DE CRĂCIUN, CU APPASSIONATA ȘI VIVA LA MUSICA, LA BISTRIȚA ȘI MUREȘ

Palatul Culturii Bistriţa a organizat Concertul tradiţional de Crăciun cu corurile reunite Appassionata al instituţiei gazdă şi Viva la Musica al Centrului Cultural German din Cluj-Napoca. Corul Appassionata va marca, anul viitor, 40 de ani, dirijorul Francisc Mureşan şi preşedintele Mircea Chira, împreună cu colegii lor, cu sprijinul managerului Palatului Culturii, Dorel Cosma, reuşind să ducă acest cor pe scene importante naţionale şi internaţionale.
După concertul de la Bistriţa, în faţa unei săli arhipline, cele două coruri, sub bagheta maestrului Francisc Mureşan, i-au colindat pe mureşeni, mai întâi la Biserica din Bădeşti (la 7 km de Târgu Mureş), localitatea de origine a tatălui managerului Dorel Cosma, care anul acesta a fost făcut Cetăţean de Onoare.
Pentru prima dată, în această localitate a avut loc un concert cu coruri profesioniste, fapt văzut şi în prezenţa numeroasă a credincioşilor, dar şi în primirea făcută de părintele paroh care a primit, în semn de mulţumire, monografia Palatului Culturii şi o cruce care să fie aşezată pe masa Sfântului Altar.
De remarcat şi prezenţa oficialităţilor din comună, în frunte cu primarul.
Apoi, artiştii noştri s-au deplasat la Palatul Culturii din Târgu Mureş, unde colindele tradiţionale şi cele clasice au răsunat în faţa auditoriului. Colindului bistriţenilor s-a alăturat şi compozitorul Iulia Cibişescu Duran, de la Cluj, care a rămas plăcut surprinsă de prestaţia celor două coruri unite. De precizat faptul că artista este şi scriitoare şi soţia profesorului Eugen Duran, de loc din Bistriţa.
La final, în numele organizatorilor, artistul Nelu Şopterean a mulţumit celor două formaţii pentru concertele susţinute în Mureş, şi managerului Dorel Cosma pentru tot sprijinul acordat artiştilor mureşeni în 2019.

MENUȚ MAXIMINIAN