”X-STYLE” ARAD, LA CEAS ANIVERSAR!

Inapoi la stiri

”X-STYLE” ARAD, LA CEAS ANIVERSAR!

În luna martie a anului 1999 o dorinţă susţinută de pasiune şi talent a dat naştere unui nume care în timp a devenit un fenomen, o familie : X-Style.

În primii ani de activitate componenta trupei era formată din studenţi arădeni. Şi-au dorit şi au reuşit încă de la început să fie o echipă. 

Prima apariţie în faţa publicului arădean avea să fie la Balul Bobocilor de la Facultatea de Medicină din Arad, în luna decembrie a anului 1999 urmată şi de primul spectacol în afară Aradului, la Zalău.

Au urmat primele competiţii naţionale la Dej , Cluj-Napoca şi spectacole la Bistriţa, Oradea şi în judeţul Arad

În anul 2002 în urma unei colaborări cu Hotelul Continental ce a durat până în anul 2009 trupa a susţinut programe de cabaret numindu-se Continental Style.

În anul 2005 au loc primele cursuri destinate copiilor şi elevilor iar în anul 2007 se pun bazele asociaţie Doma Art Style.

A urmat o dezvoltare continuă şi în funcţie de vârste şi nivelul de pregătire sau format noi trupe: Next X-Style, X-Style Kids, X-Style Mini Kids, Unlimited X-Style şi mai recent Doma Kids, P-Kids şi B-Team.

Rezultatele şi premiile nu au încetat să apară adunându-se în timp sute de distincţii naţionale şi internaţionale. O premieră pentru România a constituit-o calificarea trupei X-Style Kids în semifinala mondială a competiţie Hip Hop Internaţional obţinută în 2016 la Las Vegas, performanta repetată şi în 2017 în Phoenix.

De -a lungul timpului membrii X-Style s-au bucurat şi de apartitii TV la cele mai importante emisiuni dedicate dansului şi talentului cum ar fi : Dansez pentru tine, România dansează, Romanii au talent sau Next Star.

După perioada petrecută în X-Style unii membrii au îmbrăţişat cariera de dansatori, coregrafi alţii şi-au croit un alt drum dar au rămas cu aceasi pasiune în suflet dovada fiind şi prezenţa lor azi, aici.

Astăzi sărbătorim 20 de ani de muncă şi pasiune, 20 de ani de ambiţie, sacrificiu şi satisfacţii, 20 de ani în care toţi cei implicaţi şi-au adus aportul la ceea ce este astăzi X-Style!

sursa: https://www.arq.ro/istorie-x-style/27113 

 

Asociația ”Doma Art Style” din Arad, în ceas aniversar,  a primit din partea instituției culturale - Palatul Culturii, condusă de manager prof. dr. Dorel Cosma un certificat de excelență în semn de respect, apreciere și admirație pentru toate prestațiile realizate pe scenele bistrițene de-a lungul celor 20 de ani de existență și placheta Palatului Culturii Bistrița. 

Felicitări adresăm în primul rând ”părinților” Dorian și Maura Cosma, cei care acum 20 de ani au pus bazele acestei familii frumoase și au reușit să o întrețină cu multă dragoste, pasiune, muncă și eforturi de diferite feluri. Peste 150 de dansatori au trecut pragul școlii de dans, iar vineri, 29 martie, s-au adunat, din diferite colțuri ale țării și din afară, pentru a-și aminti cu drag de momentele frumoase petrecute in familia ”X-Style”. 

Generații peste generații, artiști, coregrafi și actuali dansatori au urcat pe scena Teatrului ”Ioan Slavici” din Arad pentru a transmite publicului mesajul lor  ”Life is like dance”. Părinți emoționați, prieteni, cunoștințe - toți cu zâmbetul pe buze, mândri de performanțele și succesul X-Style-iștilor!  

Felicitări tuturor și ne mândrim cu voi toți ! 

LA MULȚI ANI, X-STYLE !