CUNUNA DE PE SOMEȘ A STRĂLUCIT LA PRO TV. MĂRUȚĂ: URMEAZĂ CAMPIONATUL MONDIAL AL ANSAMBLURILOR LA BISTRIȚA!

Inapoi la stiri

CUNUNA DE PE SOMEȘ A STRĂLUCIT LA PRO TV. MĂRUȚĂ: URMEAZĂ CAMPIONATUL MONDIAL AL ANSAMBLURILOR LA BISTRIȚA!

La 50 de ani de activitate, „Cununa de pe Someş”, alături de managerul Palatului Culturii, Dorel Cosma,a fost la Pro TV şi Antena 1.
Azi, Bistriţa a strălucit în platourile celor mai vizionate showuri de televiziune din ţară. La o jumătate de secol de când a fost înfiinţat ansamblul profesionist Cununa de pe Someş demonstrează că poartă cu mândrie tradiţiile noastre nu doar în ţară, ci şi peste hotare.
Ansamblul profesionist "Cunua de pe Someş" al Palatului Culturii din Bistriţa s-a aflat în această diminineaţă, în compania lui Răzvan Simion şi a lui Dani Oţil, simpaticii prezentatori de la “Neatza cu Răzvan şi Dani", celebrul matinal de la Antena 1.
Într-un dialog cu Răzvan Simion, managerul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma, a vorbit despre renumitul ansamblu bistriţean, dar şi despre rolul important pe care Palatul Culturii îl are în promovarea artiştilor din municipiu şi nu numai.
Apoi, artiştii alături de managerul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma, au fost "La Măruță" pe Pro Tv. Cătălin Măruță le-a adus telespectatorilor frumuseţea tradiţiilor bistriţene, în preambulul Festivalului Internaţional de Folclor "Nunta Zamfirei" Bistriţa, unde va fi şi el prezent.
"Urmează la Bistriţa campionatul Mondial al ansamblurilor" a spus Măruţă, care a primit, conform tradiţiei, două coşuri, unul cu bucate alese bistriţene şi unul cu literatură, amintind aici şi monografia Palatului culturii. S-a vorbit şi despre scriitorul Dorel Cosma care are 25 de cărţi şi care este "şeful folclorului" fiind preşedintele mondial IGF. S-a cântat, s-a dansat, una dintre fetele Cununii, Bianca, a fost valsată şi cerută în căsătorie, a fost multă voie bună şi mii de ochi din toată ţara pe frumoşii noştri artişti. Am remarcat-o şi pe Doris Cosma, plină de energie şi frumoasă, ca de obicei.
Coregrafia a fost semnată de Teodor Puşcaş, conducerea muzicală Alexandru Demeter alături de dansatori, fiind prezenţi aretiştii Petre Petruse, Ana Maria Marti, Mărioara Sigheartău. Felicitări managerului Dorel Cosma pentru modul în care ştie să aducă în faţa întregii lumi activitatea artistică de la Palatul Culturii.